КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

За інформацією МОЗ України, з серпня антибіотики відпускатимуть винятково за рецептом

За інформацією МОЗ України, з серпня антибіотики відпускатимуть винятково за рецептом

Уже незабаром аптеки відпускатимуть антибіотики винятково за рецептом. Норма щодо відпуску антибіотиків лише за призначенням лікаря в Україні не є новою, з серпня лише додається цифровий інструмент – електронний рецепт. Про це, посилаючись на інформацію Міністерства охорони здоров’я, повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. Вона пояснила, що антибіотики допомагають тільки тоді, коли їх призначив лікар. У всіх інших випадках вони здебільшого наносять шкоду. Адже окрім можливих побічних ефектів (алергічні реакції, реакції кишково-шлункового тракту, пошкодження клітин печінки та нірок) самопризначення антибіотиків представляє і більш глобальну проблему для сучасної медицини та фармакології.

09:43 22.07.2022

Легальні трудові відносини в умовах воєнного стану: що змінилося?

Легальні трудові відносини в умовах воєнного стану: що змінилося?

Як укласти трудовий договір? Роботодавці й працівники самі вирішують, чи укладати договір у письмовій формі.На період воєнного стану допускаються строкові договори з новими працівниками, зокрема для заміни тимчасово відсутніх працівників, які в евакуації, відпустці чи втратили працездатність.

10:34 20.07.2022

Мораторій на проведення заходів контролю скасовано! Держпраці інформує, кому чекати інспектора праці

Мораторій на проведення заходів контролю скасовано! Держпраці інформує, кому чекати інспектора праці

19 липня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Цим Законом внесено зміни до Кодексу законів про працю України, Законів України «Про оплату праці», «Про відпустки» та «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Зокрема, внесені зміни передбачають, що у період дії воєнного стану інспектори праці Держпраці можуть здійснювати інспектування роботодавців з питань:

10:30 20.07.2022

Чи оплачуються лікарняні під час простою?

Чи оплачуються лікарняні під час простою?

Кожен працівник має право на отримання компенсації втраченого заробітку за час лікування – в умовах війни Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати допомоги по тимчасовій втраті працездатності в повному обсязі.

09:15 20.07.2022

Зміна постачальника газу

Зміна постачальника газу

Нафтогаз забезпечує газом більшість українців: що потрібно знати. З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично. Відповідаємо на найбільш поширені питання.

08:14 20.07.2022

NO SMOKING FRIENDLY. НОВІ НОРМИ БЕЗДИМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА: ЩО Й ДЕ ЗАБОРОНЕНО КУРИТИ З 11 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

NO SMOKING FRIENDLY. НОВІ НОРМИ БЕЗДИМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА: ЩО Й ДЕ ЗАБОРОНЕНО КУРИТИ З 11 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

«ДИМ — НЕВИДИМИЙ УБИВЦЯ»: ЧОМУ ПАСИВНЕ КУРІННЯ — ЦЕ РИЗИК ДЛЯ ЗДОРОВ’Я? Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

08:09 20.07.2022

Дорога звернула у вічність

Дорога звернула у вічність

 16 липня 2022 року сталася страшна трагедія. У  жахливій трагічній ДТП загинув наш захисник - військовий Вадим Олександрович Коростюк, який пішов із життя на 45 році, та його сім'я: дружина – Віталіна Євгенівна (на 41 році), син – Роман Вадимович (на 22 році) та дочка Яна Вадимівна (на 18 році)

16:37 19.07.2022

З 1 липня в Україні зріс мінімальний розмір аліментів

З 1 липня в Україні зріс мінімальний розмір аліментів

З 1 липня 2022 року збільшився мінімальний розмір аліментів на дитину. Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні. Відповідно зросли і залежні від цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема, й аліменти на дітей. Відповідно до Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим за 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

14:49 14.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь