A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

Хто не встиг оформити право власності на земельний пай, повинен це зробити до 1 січня 2025 року. Інакше ділянки перейдуть у комунальну власність територіальної громади.

Це передбачає 13 стаття Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)". Оформити право на землю можна було впродовж 20 років. Досі є люди, які не оформили паї і можуть їх втратити. Їм видали сертифікат, але законодавство передбачає, що сертифікат посвідчує тільки право, і це право потрібно оформити належним чином, документом. Свого часу це був державний акт. Потім було свідоцтво на право власності. А зараз оформляють у формі витягу з реєстру речових прав.

13:16 12.03.2024

ДО ВІДОМА ГРОМАДИ.

Від початку березня 2024 року адміністративна комісія сільської ради розглянула п"ятнадцять протоколів про адміністративні порушення за ст. 152 Кодексу України пАП за порушення норм і правил благоустрою територій (спалювання опалого листя та сухої трави). Порушники оштрафовані кожен у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 340 грн. В разі повторного адміністративного порушення штраф буде становити 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 1360 грн.

13:15 12.03.2024

Фінансові санкцій за неналежне застосування РРО/ПРРО

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок. Згідно з ст. 2 Закону № 265 розрахункова операція – приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця. Так, на суб’єкта господарювання покладається обов’язок застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні кожної розрахункової операції.

09:54 12.03.2024

Щодо оподаткування ПДФО надання в оренду земельної частки (паю)

Як визначається об’єкт оподаткування ПДФО за операціями з надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю)? У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що відповідно до п.п. 170.1.1 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податковим агентом платника податку – орендодавця щодо його доходу від надання в оренду (емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

09:52 12.03.2024

Військовий збір: від початку року буковинці сплатили до державного бюджету майже 63 млн грн

Буковинці впродовж січня – лютого 2024 року на фінансування потреб Збройних сил України у зв’язку з російською агресією на території України сплатили майже 63,0 млн грн військового податку – інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.  Очільниця податкового відомства, звертає увагу всіх мешканців краю, що основним чинником, який впливає на зростання сум сплаченого військового збору є легалізація (детінізація) усіх виплат найманим працівникам та отриманих доходів підприємцями. Також Теодозія Чернецька робить акцент, що кожна гривня військового збору збільшує оборонні видатки і щоб забезпечити фінансову підтримку ЗСУ необхідно сумлінно його сплачувати і цим наближати Перемогу.

09:40 12.03.2024

На Буковині триває добір працівників в Управління патрульної поліції в Чернівецькій області

У Чернівецькій філії Чернівецького обласного центру зайнятості відбудуться міні-ярмарки вакансій щодо підбору необхідних працівників для Управління патрульної поліції в Чернівецькій області. Заходи відбудуться 12 березня 2024 року та 14 березня 2024 року об 11.00 годині.

09:31 12.03.2024

Кого шукають роботодавці Чернівецької області та скільки платять

Нині в базі Чернівецького обласного центру зайнятості зареєстровано понад 600 вакансій. Найбільше пропозицій роботи є для бухгалтерів – 52 вакансії, для молодшого і середнього медперсоналу – 43, для слюсарів різних напрямів діяльності – 34. Бухгалтерам пропонують заробітну плату від 7100 до 25000 грн,  середньому та молодшому медперсоналу – від 7100 до 14200 грн, слюсарям – від 7100 до 20000 грн.

09:28 12.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь