КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

З 1 липня в Україні зріс мінімальний розмір аліментів

З 1 липня в Україні зріс мінімальний розмір аліментів

З 1 липня 2022 року збільшився мінімальний розмір аліментів на дитину. Це пов'язано з підвищенням прожиткового мінімуму в Україні. Відповідно зросли і залежні від цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема, й аліменти на дітей. Відповідно до Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим за 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

14:49 14.07.2022

ЯК ПОВЕРНУТИ ОПЛАТУ ЗА ГАЗ, ЯКЩО СПЛАТИЛИ НЕ ТОМУ ПОСТАЧАЛЬНИКУ

ЯК ПОВЕРНУТИ ОПЛАТУ ЗА ГАЗ, ЯКЩО СПЛАТИЛИ НЕ ТОМУ ПОСТАЧАЛЬНИКУ

Від травня українці отримують газ від Нафтогазу. Тож і платити тепер доводиться новому постачальнику. Нерідко трапляються ситуації, коли люди помилково сплачують попередньому постачальнику. Втім, не слід думати, що кошти вже не повернути, адже це можна зробити. Як саме провести таку операцію, пояснили експерти ГазПравди. Як повернути оплату за газ Якщо постачальник газу змінився, то сплата за спожитий газ на рахунок нового постачальника не переходить, її не можна переадресувати на сплату за розподіл газу – гроші можна лише повернути. Зробити це слід впродовж 5 робочих днів. «У разі переплати сума зараховується в рахунок оплати на наступний розрахунковий період або повертається на поточний рахунок споживача на його письмову вимогу протягом п’яти робочих днів після отримання такої вимоги», – йдеться у повідомленні. Щоб повернути кошти, потрібно звернутися до вашого попереднього постачальника газу та написати заяву. Вона складається у довільній формі, але обов’язково слід вказати номер особового рахунку. В заяві обов’язково потрібно зазначати ПІБ, місце проживання, прохання повернути кошти, дату та підпис. Надіслати заяву можна поштою на офіційну адресу старого постачальника. Також заяву можна надіслати електронним листом на офіційну електронну адресу, в такому випадку слід надсилати підписану фотокопію заяви. До заяви необхідно додати наступні документи: – копію паспорта власника особового рахунку (перші дві сторінки та реєстрація); – копію ідентифікаційного коду власника особового рахунку; – довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (або виписка з Приват24); – копію квитанції про оплату за природний газ за період, коли виникла переплата. Усі копії документів мають бути завірені споживачем, а саме містити напис «згідно з оригіналом», дату та підпис.  

14:44 14.07.2022

Виплата щорічної грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій.

Виплата щорічної грошової допомоги до 5 травня учасникам бойових дій.

Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України.  Закон №367-ХІV, яким статтю 12 Закону №3551-XII доповнено частиною в такій редакції: "Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком".

16:37 13.07.2022

Сучасні сімейні форми виховання на Україні.

Сучасні сімейні форми виховання на Україні.

Усиновлення – це прийняття дитини в сім’ю на правах рідної. Усиновлювачі стають повноправними батьками дитини. При усиновленні держава надає таку ж грошову допомогу ,як і при народженні дитини.

10:44 13.07.2022

Волонтерський рух громади працює без перерви

Волонтерський рух громади працює без перерви

139 днів  українські військові дають відсіч російським окупантам. Знищують їхню техніку. Кожен українець сьогодні відчуває гордість за своїх. Увесь світ захоплений доблестю наших Збройних Сил, які зруйнували кремлівські плани швидко захопити нашу країну.

16:48 11.07.2022

За підтримки партнерів робиться все можливе, аби створити належні умови проживання для людей

За підтримки партнерів робиться все можливе, аби створити належні умови проживання для людей

Клішковецька  територіальна  громада стала однією з перших в Чернівецькій області, яка почала приймати вимушених переселенців з охоплених війною територій.  Майже 1 880 людей знайшли прихисток в селах громади. Нині майже 700 з них залишаються проживати, з них дітей – 225. Понад 90 внутрішньо переміщених осіб перебуває у тимчасових притулках на базі  комунальних закладів та молитовних будинків, зокрема 36 дітей віком до 17 років. Громада за підтримки партнерів продовжує робити все можливе, аби створити належні умови проживання для людей.

13:01 11.07.2022

Допомога від "Глобальної синергії"

Допомога від "Глобальної синергії"

08 липня 2022 року в с.Клішківці Благодійний фонд "Глобальна синергія''  (м.Київ) надав допомогу (продовольчі набори, засоби гігієни, непродовольчі товари) в рамках проекту "Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб захисту постраждалих від конфлікту та переміщених дітей та їхніх сімей в Україні", що реалізується спільно з Save the Children за підтримки Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ЕСНО).

20:32 08.07.2022

Україна отримала «транспортний безвіз» із ЄС

Україна отримала «транспортний безвіз» із ЄС

    Український уряд підписав угоду про лібералізацію автомобільних перевезень із Європейським Союзом (ЄС). Про це повідомило Міністерство інфраструктури України. Документ було підписали у французькому Ліоні. Угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх і транзитних перевезень у держави ЄС і дозволяє уникнути зупинення експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску. Перемовини про укладення цієї угоди почалися восени минулого року, але з урахуванням складної логістичної ситуації в Україні, спричиненої блокадою морських портів і пошкодженням транспортної інфраструктури, ЄС суттєво прискорив процес узгодження угоди.

15:04 07.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь