КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

КОНФЕРЕНЦІЯ «МОЯ БАТЬКІВЩИНА – УКРАЇНА»

Дата: 29.10.2022 10:01
Кількість переглядів: 300

     28 жовтня 2022 року в актовій залі Клішковецької сільської ради було проведено краєзнавчу конференцію «Моя Батьківщина – Україна», у якій взяли участь 11 гуртківців закладів загальної середньої освіти Клішковецької територіальної громади.

      Учасники  конференції  представили свої науково-практичні роботи, звітували про здобутки, ілюструючи їх фотографіями, слайдами, відеофільмами, знятими під час проведення краєзнавчо-пошукових експедицій. Різні за напрямами, змістом, стилем викладу, виступи учасників конференції свідчать про велику любов молодого покоління до рідного краю та України, дбайливе ставлення юних краєзнавців до природи, народних традицій, історичного минулого Буковини і України. 

     Переможцями на секції «Географія рідного краю» визнано Кирилюка Миколу та Турянську Евеліну, учнів ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І –ІІІ ст.» (керівники Олена Кирилюк та Світлана Палагнюк ) за роботу «Поширення ураженої галами Шипшини звичайної на території села Клішківці».

     На секції «Козацькому роду нема переводу» успішно представив своє ґрунтовне дослідження  Волос Віталій, учень ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І –ІІІ ст.» «Філіпп Чорнобров – клішківчанин, художник, філософ»  (керівник Марія Попова).

    За представлення роботи «Клішковецькі барви – то душі розмай»  на секції «Із батьківської криниці» відзначено Павлишену Каріну, ученицю Клішковецького ОЗО ім. Л. Каденюка, (керівник Люся Біла).

     На секції «Духовна спадщина мого народу» найвищу оцінку отримала робота Шумович Оксани, учениці ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І –ІІІ ст.»  «Родинне виховання на Хотинщині в першій половині XX ст.» (керівник Людмила Бучача).

    Глибиною дослідження, унікальними пошуковими та якісно оформленими ілюстративними матеріалами вирізняється робота «Геологія та неотектоніка Хотинської височини» Шампанського Максима, учня ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І –ІІІ ст.»   (керівник Сергій Кирилюк).

      На секції «З попелу забуття» переможницею визнано Яковець Альбіну (керівник Григорій Яковець), яка яскраво та емоційно представила дослідження «Моя зброя - різець» про героїчну боротьбу Ніла Хасевича, його діяльність в ОУН та УПА.     

   Незабутнє враження на учасників конференції справив виступ на тему «Мій батько - герой» Робочук Валерії, учениці ОЗО «Шиловецький ЗЗСО І –ІІІ ст.»  про участь її батька Робочука Олександра  в АТО в 2014 – 2015, 2022 роках. 

Цікавими та змістовними були виступи юних краєзнавців: Різник Анастасії, учениці ОЗО «Перебиковецький ЗЗСО І –ІІІ ст.» - «Моє рідне село, маленька крапелька величної держави», Білинської Єви, учениці філії «Малинецький ЗЗСО І-ІІ ступеня – ЗДО» - «Як козаки спасали Європу», Чорної Анастасії, учениці ОЗО «Шиловецький ЗЗСО І –ІІІ ст.» - «Іван Сірко», Александрової Віталіни, учениці філії «Малинецький ЗЗСО І-ІІ ступеня – ЗДО» - «Значення бджіл у природі та житті людини».

    Попереду у юних краєзнавців – нові пошуки, дослідження, знахідки, відкриття на славу рідного краю та України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь