A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Новини

Дата: від до Скинути

з 1 липня 2019 року змінилися соціальні стандарти

з 1 липня 2019 року змінилися соціальні стандарти

Законом України від 23 листопада 2018 року №2629 «Про державний бюджет України на 2019 рік» встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення та розмір мінімальної заробітної плати.

10:34 01.07.2019

Чи має право підприємство здійснювати переміщення через митний кордон України на власному автомобілі вантажів для власних потреб?

Чи має право підприємство здійснювати переміщення через митний кордон України на власному автомобілі вантажів для власних потреб?

Підприємство може здійснювати переміщення товарів через митний кордон України з використанням власного транспортного засобу за умови дотримання норм чинного законодавства. Відповідно до ч. 2 ст. 221 Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) відомості про автотранспортний засіб комерційного призначення, що перевозить товари, вносяться до митної декларації, за якою оформлено ці вантажі, книжки МДП, передбаченої Митною конвенцією про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП 1975 року, товарно-транспортних накладних, дорожнього листа, провізних та інших супровідних документів, передбачених законодавством. Ч. 1 та 2 ст. 194 МКУ передбачено, що у разі ввезення товарів на митну територію України декларант або уповноважена ним особа попередньо повідомляють контролюючий орган, у зоні діяльності якого товари будуть пред'явлені для митного оформлення, про намір ввезти ці товари.

14:29 27.06.2019

Чи застосовується відповідальність за несвоєчасну сплату ФО земельного податку або орендної плати.

Чи застосовується відповідальність за несвоєчасну сплату ФО земельного податку або орендної плати.

Чи застосовується відповідальність за несвоєчасну сплату ФО земельного податку або орендної плати, якщо контролюючим органом податкове повідомлення-рішення не вручено особисто ФО (під розписку) або надіслано без повідомлення про вручення (залишено в поштовій скриньці) та як визначити в такому випадку строк сплати?

14:30 26.06.2019

Брейн-ринг "Децентралізація:нові можливості для молоді через співпрацю з владою»

Брейн-ринг "Децентралізація:нові можливості для молоді через співпрацю з владою»

Сьогодні команда Клішковецької ОТГ брала участь у брейн-ринзі на тему :«Децентралізація : нові можливості для молоді через співпрацю з владою» , що проводився в Недобоївській ОТГ в центрі економічного зростання, де зайняла почесне 2 місце серед трьох команд учасників.

11:48 24.06.2019

Питання – відповідь про податкову знижку

Питання – відповідь про податкову знижку

У 2018 році мати сплачувала за навчання дочки (сина) в університеті. Який термін подання документів для застування права на податкову знижку? Чи можна подати документи онлайн? 

10:29 19.06.2019

На Буковині кожна четверта вакансія на підприємствах переробної промисловості

На Буковині кожна четверта вакансія на підприємствах переробної промисловості

На Буковині кожна четверта вакансія на підприємствах переробної промисловості На Буковині служба зайнятості  пропонує шукачам роботи більше 1,5 тис. вакансій, середній розмір заробітної плати по них складає 5,9 тис. грн. Кожна четверта пропозиція роботи на підприємствах переробної промисловості, у сільському, лісовому та рибному господарстві (12,7%), оптовій та роздрібній торгівлі (11,0%), у сфері надання транспортних послуг (9,3%).  «У порівнянні із минулим роком середня зарплата по вакансіях зросла на 1,2 тис. грн. Найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці м.Чернівці – 6,3 тис. грн, у Глибоцькому та Герцаївському районах – 5,8 тис. грн, м.Новодністровськ – 5,6 тис. грн, Кіцманський і Хотинський райони – 5,2 тис. грн. В інших районах середній розмір оплати праці коливався від 4,4 тис. до 4,9 тис. гривень», – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Середній розмір оплати праці у вакансіях кваліфікованих робітників з інструментом – 7 тис. грн, державних службовців, керівників, менеджерів – 6,1 тис. грн, для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин  – 6 тис. грн, для фахівців – 5,5 тис. грн, у представників найпростіших професій – 5,1 тис. грн, кваліфікованих працівників сільського, лісового та рибного господарства – 4,9 тис. грн, працівників сфери торгівлі та послуг – 4,8 тис. грн, технічних службовців – 4,6 тис. грн. Найвищу зарплату –  15 тис. грн роботодавці пропонують керуючому дільницею (сільськогосподарською), начальнику сектору та техніку-технологу у текстильній та легкій промисловості, 12 тис. грн – модельєру-конструктору, складальнику деталей та виробів, 11 тис. грн – судовому експерту, 10,8 тис. грн – котельникам, 10,5 тис. грн – електромонтажникам-схемникам, 10 тис. грн – програмісту прикладному, модельєру, техніку-технологу з виробництва меблів, представнику торговельному, слюсарям-електромонтажникам, машиністам крану автомобільного, 9,9 тис. грн – енергетику, 9,8 тис. грн –  інженеру з організації експлуатації та ремонту, 9,6 тис. грн – машиністу екструдера, 9,5 тис. грн – взуттьовику з пошиття ортопедичного взуття, 9,4 тис. грн –  оператору пакетоформувальних машин, 9 тис. грн – начальнику виробництва, механіку-налагоджувальнику. Джерело: Чернівецького обласного центру зайнятості

10:39 18.06.2019

Вимоги до проведення інвентаризації земель

Вимоги до проведення інвентаризації земель

Уряд затвердив Порядок проведення інвентаризації земель. Документом установлюються вимоги до проведення інвентаризації земель під час здійснення землеустрою та складення за її результатами технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель. Це дозволить забезпечити наповнення Державного земельного кадастру інформацією про земельні ділянки та підвищити ефективність здійснення контролю за використанням та охороною земель.

12:27 14.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь