КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

"ПРОДАЮ НАКЛЕЙКИ. КОШТИ ПЕРЕДАМ НА ЗСУ"

Дата: 02.11.2022 09:40
Кількість переглядів: 135

Майже 2 тисячі гривень зібрав за тиждень для Збройних сил України 9-річний Дмитро Балахтар з Клішківців. Юний художник створив серію патріотичних наклейок і продає їх, аби допомогти українським воїнам.

Хлопець навчається у Клішковецькому ЗЗСО І–ІІІ ст. Любов до малювання успадкував від батька. Мама Анастасія Балахтар розповідає, що син з раннього дитинства завжди з пензлем чи фломастером у руках: «Дімка малює з чотирьох років, причому на кожному клаптику паперу, який потрапляє йому до рук. Посеред кімнати частенько розстеляли килимок, розкладали фарби, і він творив свої перші картини».

Жінка каже, що ідея допомогти ЗСУ виникла у нього давно. Ще від початку війни він шукав хоч якусь можливість підтримати наших військовослужбовців. Спочатку навіть хотів віддати їм свій дрон, але, на жаль, у ньому зламана камера. Тоді вирішив займатися тим, що у нього виходить найкраще – малювати.

– Хоча синові лише дев’ять років, проте він по дорослому сприймає ситуацію в країні і хоче бути корисним своїй Батьківщині, її захисникам і захисницям. Тому із запалом й енергією взявся до справи: самотужки обрав ескізи для майбутніх наклейок (контури України та серце у кольорах нашого прапора, українські танки та абревіатуру ЗСУ).

Фото без опису

Попросив придбати клейку стрічку та плівку, знайшов в інтернеті інформацію про те, як можна у домашніх умовах заламінувати малюнок, щоб він якнайдовше зберігався. За день, у вільний від навчання час, Дімка може виготовити 3–4 наклейки. Його роботи різних розмірів і відповідно різної вартості: від 10 до 50 гривень.

Мама допомагає сину продавати патріотичні малюнки, розмістивши їх на вітрині у власному магазині із Дмитриковим написом «Оцініть мої роботи. Продаю наклейки. Кошти передам на ЗСУ».

Сам юний художник розповідає, що на продаж виставив близько 50 таких виробів, але обіцяє на цьому не зупинятися, а продовжувати творити та вдосконалювати техніку виконання.

Фото без опису

Він каже, що люди, побачивши його заклик підтримати українських воїнів, охоче купують наклейки. Інколи навіть дають гроші, не беручи решти.
газета "Хотинські вісті"

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь