A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

ПРИКЛАД ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ

Дата: 02.08.2022 15:10
Кількість переглядів: 277

Запроваджена нещодавно ініціатива збирати скляний непотріб у селах Клішковецької громади отримала чимало позитивних відгуків. До акції щодня долучаються не лише жителі цієї громади, а й сусідніх. Бо ж у такий спосіб сільчани прибирають свої господарства та навіть стихійні сміттєзвалища. А користь – подвійна: і чисто, і нашому війську – поміч. Адже ініціатори такої справи брати Олександр і Анатолій Кирилюки з Клішківців запропонували виручені за скло кошти витрачати на потреби Збройних сил України. Вони згуртували однодумців-кутян,  хлопців, які завжди відкликаються на допомогу: зібрати, погрузити, це – Роман Рязанов, Андрій Балан, Іван Українець, Вячеслав Роборчук, Олександр Чебан, Сергій Бушлаков  і переселенець  із  Мелітополя Олексій Осіпов.

Від початку акції хлопці вже неодноразово купували різноманітні продукти, цигарки та відправляли на передову для наших солдатів.

Роман Рязанов віддав для військовослужбовця Олександра Никифорчука дві рації, на ремонт яких витрачено 900 гривень з реалізованого скла.

На прохання військовослужбовця Віталія Тельмана придбати військовий шолом, виділено 2300 гривень (збір продовжується). До збору коштів на шолом долучився однофамілець  Анатолій Кирилюк.

Крім цього вивезли і здали скляний непотріб Клішковецької амбулаторії, за виручені кошти закуплено для обслуговування лікарні технічний інвентар (швабри, відра тощо) на суму 570 грн.

Клішківчанин Петро Шульженко виявив стихійне сміттєзвалище в урочищі «Сад РТП», де було багато битого скла. Він звернувся до братів Кирилюків допомогти йому реалізувати це скло. Хлопці домовилися, що він збирає, а вони здадуть. Кошти віддали чоловікові за його працю. Завдяки такій співпраці відбулося прибирання території.

До речі, до хлопців телефонували і з сусідньої Юрковецької  громади (с. Ржавинці), щоб забирати і від них склотару.

Крім цього, брати Кирилюки запроваджують ще одну не менш корисну для благоустрою населених пунктів ініціативу. Відтепер збиратимуть і побутовий пластик (не з-під хімії), кошти з реалізації якого також витрачатимуть для потреб ЗСУ. Для цього домовилися з підприємцем Віталієм Чебаном, який вивозить сміття, приймати та зберігати у себе на території зібраний жителями громади побутовий пластик.

Започаткована клішківчанами справа – приклад для наслідування. Усі небайдужі можуть долучитися до неї, цим самим не лише покращити благоустрій сіл громади, а й підтримати наших захисників та захисниць.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь