A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Легалізація праці: роботодавці Буковини повідомили фіскальну службу про працевлаштування більше 13,7 тис найманих осіб

Дата: 24.07.2019 15:39
Кількість переглядів: 531

Легалізація праці: роботодавці Буковини повідомили фіскальну службу про  працевлаштування більше 13,7 тис найманих осіб

Одним із пріоритетних напрямків діяльності управління податків та зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області залишається легалізація трудової зайнятості. Відтак, у першому півріччі роботодавці області подали до територіальної фіскальної служби 8279 повідомлень про прийняття на роботу 13787 найманих працівників – повідомляють у відомстві. 

Також, з початку року за підсумками проведеного комплексу заходів в області, до державної реєстрації залучено 3176 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без реєстрації фізичної особи-підприємця.

Крім того, проведено 32 перевірки бізнесменів щодо дотримання норм чинного законодавства під час нарахування та виплати заробітної плати. За їх результатами донараховано 4,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, 43,2 тис. грн. - єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та 642,5 тис. грн. військового збору.

Ще  працівниками управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернівецькій області проведено 88 контрольно-перевірочних заходів з питань виявлення нелегальної робочої сили та виплати зарплати в конвертах. З них, у 26  виявлено порушення та встановлено 133 неоформлених найманих осіб.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь