КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

10 років як загинув ДОНИК Максим

Дата: 17.06.2024 15:52
Кількість переглядів: 66

Фото без описуСьогодні минає 10 років, як загинув ДОНИК Максим Вікторович,  учасник АТО, солдат 3-го Чернівецького батальйону окремої тактичної групи 80-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ.

У квітні 2014 року був мобілізований до Збройних Сил України. Служив у 87-му окремому аеромобільному батальйоні 80-ї окремої аеромобільної ордена Червоної Зірки бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (військова частина А2582, місто Чернівці). Брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Загинув у бою з терористами 17 червня 2014 року на Луганщині. Максим Доник разом з побратимами виїхали для надання допомоги воїнам добровольчого батальйону «Айдар», які вели бій з російсько-терористичними угрупуваннями. У районі селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області група десантників потрапила у засідку. Тоді у нерівному бою полягли дев’ять українських військовослужбовців, серед яких був і солдат Максим Доник.
У захисника залишилися батьки Віктор та Лариса, брат Євген, дружина Любов та  син Артем.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку: Указ Президента України №631/2014 від 02.08.2014 року та медаллю “На славу Чернівців” (посмертно): Рішення Чернівецької міської ради. 

Час іде, проте біль втрати не минає...
Вічна пам’ять та світла пам'ять про нашого Захисника


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь