A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

100-літній ювілей відзначає сьогодні 8 березня ТОМОВА ВАСИЛИНА ФЕДОРІВНА

Дата: 08.03.2024 10:28
Кількість переглядів: 83

100-літній ювілей відзначає сьогодні 8 березня ТОМОВА ВАСИЛИНА ФЕДОРІВНА жителька села Клішківці Дністровського району Чернівецької області.

З привітаннями до ювілярки завітали представники місцевої влади та пенсійного фонду. Іменинниці були вручені: почесна грамота Департаменту соціального захисту населення ОДА  та почесна грамота сільської ради за багаторічну і добросовісну працю, значний особистий внесок в розвиток громади, за відданість громадянському обов’язку та з нагоди 100-річчя від Дня народження.

Гостей Василина Федорівна вітала радісно. Вона завжди була привітною і доброзичливою, і тепер із посмішкою згадувала про свою юність і молодість.

Народилася Томова Василина Федорівна у селі Клішківці 08 березня 1924 року у сімї Параски та Тодора Побережників. Жила біля лісу, любила насолоджуватися його красою та збирати гриби. Під час війни у 941 році попала під обстріл Клішківців німецькими літаками, але чудом залишилася живою. Вийшла заміж за Томова Петра, та щастя було не довгим, у 1944 році чоловіка забрали на фронт.  Народився первісток Іванко.  Вся сімя захворіла на тиф. Помирає первісток та батько Василини. 

Важкі повоєнні роки: голод, випробування долі… Щастям знову засяяла хата: живим, здоровим повертається чоловік Петро з війни. У 1947 році народжується дочка Зіна, у 1949 році – дочка Валя, а у 1960 році – син Сергій.

Василина з чоловіком працювали у місцевому колгоспі, будували будинок, розвивали господарство, ростили дітей, дали їм гарну освіту, привчали до праці, виховували у любові, добрі і порядності.

У 54 роки Василина Федорівна стає вдовою. Змістом її життя стає її родина.

На сьогодні, ювілярка  має сина і двох дочок,  п’ятеро внуків, п’ятеро правнуків та троє праправнуків.  Пам’ятає всіх їх дати народження. Вона пишається всіма своїми нащадками, які також віддають їй своє тепло і з вдячністю  турбуються про рідну людину.

У свій день народження іменинниця отримала багато емоцій, почула багато теплих слів та щирих побажань.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь