A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Служба зайнятості допомагає створити інклюзивне робоче середовище

Дата: 02.02.2024 09:01
Кількість переглядів: 54

Фото без описуЗа облаштування робочого місця для людей з інвалідністю служба зайнятості компенсує роботодавцю такі витрати. Це допоможе створити інклюзивне робоче середовище, а людині з інвалідністю самореалізуватися. 

Люди з інвалідністю є рівноправними членами суспільства і наділені всіма правами та свободами, зокрема і правом на працю. Сьогодні вони більшою мірою беруть участь у житті суспільства, однак продовжують стикатися з безліччю перешкод на шляху до самореалізації через різні види діяльності, зокрема,  освіту, зайнятість, спорт тощо.

Залучення людей з інвалідністю до роботи має такі ж переваги (а подекуди навіть більші) для роботодавця, як і залучення працівників без інвалідності. Відповідні переваги носять комерційний та ментальний (психологічний) характер. Підбір та працевлаштування людей з інвалідністю може створити більш різноманітне та інклюзивне робоче середовище, що зрештою може призвести до більшої кількості вирішених проблем та інновацій на робочому місці.

Наприкінці минулого року запрацювала нова компенсаційна програма за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Для людини з інвалідністю І групи компенсація складає 106,5 тис.грн (15 мінімальних заробітних плат), для ІІ групи – 71 тис.грн (10 мінімальних заробітних плат). Роботодавцям, в межах цієї програми, компенсуються витрати на придбання: меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

Ознайомитися з умовами отримання компенсації можна на сайті  Державної служби зайнятості або у найближчому центрі зайнятості.

 З питань підбору працівників або отримання компенсацій  потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або до фахівців Чернівецького обласного центру зайнятості за телефоном 0372950211.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь