КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Усі діти – НАШІ

Дата: 22.01.2024 15:08
Кількість переглядів: 92

Дитина – це подарунок Всевишнього людям, це продовження їхнього роду, це майбутнє країни в цілому. Тому турбота про дітей від народження і до повноліття – це священний обов’язок батьків.

На жаль, не всі батьки свідомо розуміють про відповідальність за долю своїх дітей, за їх стан та їхній розвиток. Особливо це відчутно у час, коли в країні йде війна, коли батьки не завжди поруч зі своїми дітьми, в силу тих обставин, що склалися.

У Клішковецькій громаді питаннями  супроводу та контролю за дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах, дітей, які не мають належної турботи та піклування з боку своїх рідних батьків, займаються:

1. Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» (с.Клішківці, вулиця Струмінського,  7)

2. Відділ соціального захисту населення сільської ради (с.Клішківці,вулиця Головна, 66 )

3. Відділ «Служба у справах дітей» сільської ради (с.Клішківці, вулиця Головна,66)

У тісній співпраці станом на 01.01.2024 року ведеться супровід і контроль 37 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах та 13 дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За 2023 рік  статус «діти, позбавлені батьківського піклування» отримали 4 дітей, із них 2 перебувають у прийомній сім»ї, яка створилася у Клішковецькій громаді. Усі ці діти охоплені програмою, що діє на території громади «Громада – дітям» , яка спланована і працює з 2023 по 2026 р.р.

Сьогодні є багато нових форм сімейного виховання, які дозволять усім небайдужим до дітей громадянам зробити хорошу справу - виростити дитину та отримати велике задоволення від усвідомлення того, що допоміг дитині стати справжньою людиною, частинкою майбутнього нашої України.

Пропонуємо  сучасні форми виховання дітей:

Усиновлення – це прийняття дитини в сім»ю на правах рідної. Усиновлювачі стають повноправними батьками дитини. При усиновленні держава надає таку ж грошову допомогу, як і при народженні дитини.

Опіка/піклування – це форми виховання, завдяки яким опікун/піклувальник приймає в сім»ю дитину і стає її законним представником тільки до повноліття чи до завершення навчання (до 23- річного віку). Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на дитину, а на дитину з інвалідністю  - 3,5  прожиткових мінімуми.

Прийомна сім»я – це сім»я або окрема особа, що не перебуває у шлюбі (прийомні батьки), яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох прийомних дітей. Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину, а на дитину з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімуми.

Патронат над дитиною – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім»ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім»ї патронатних вихователів на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім»я, або особа, що не перебуває у шлюбі (батьки – вихователі), що взяла на виховання та спільне проживання не менше, як п»ять дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (вихованців). Водночас загальна кількість дітей, включаючи рідних, у такій сім»ї не може перевищувати десяти осіб.

Фінансування – 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину, 3,5 прожиткових мінімуми – на дитину з інвалідністю. 

Про детальнішу інформацію просимо звертатися за вказаними адресами тих, організацій, які працюють у громаді.

Адже усі діти – НАШІ !    

Фото без опису           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь