A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

На Чернівецьку область у 2018 році на фінансову підтримку ОТГ передбачено державою 68,2 млн. грн

Дата: 07.02.2018 17:27
Кількість переглядів: 664

RK2RxQo9pbpmjSAmxcBW.r695x430

Заступник директора Департаменту – начальник управління з питань децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук поінформувала про стан впровадження реформи децентралізації в Чернівецькій області, зауваживши, що цьогоріч продовжується реформа органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Уряд налаштовує місцеві державні адміністрації на посилення роботи з тими сільськими радами, котрі ще не об’єднані і не визначились в процесі добровільного об’єднання.

- В основному, нам потрібно працювати над приєднанням до вже створених громад. Спрощений механізм приєднання виписано в ЗУ «Про добровільне об'єднання територіальних громад», його необхідно активно застосовувати, - додала Христина Марчук.

На початок цього року в області утворено 26 громад, в яких об’єдналось 95 місцевих рад та 148 населених пунктів. В них проживає 265 тис. осіб, тобто, третина населення області проживає в ОТГ. Площа, яку вони покривають, складає 37,5% від площі області. Щодо двох громад – Заставнівської та Герцаївської міських ОТГ – обласною державною адміністрацією відправлено подання до ЦВК щодо призначення перших виборів. За інформацією ЦВК, вибори будуть призначенні на 29 квітня 2018 року. Про це йдеться на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

- Держава продовжує надавати фінансову підтримку ОТГ. В 2017 році на ОТГ Чернівецької області виділено 61,9 млн. грн. Розподілено кошти між всіма ОТГ за чіткою формулою відповідно до кількості сільського населення та площі. Згідно даних, на кінець року в нас освоєно 96% коштів від загальної суми субвенції. В цьому році є вже проект постанови КМУ про розподіл коштів субвенції у 2018 році. На область передбачено 68,2 млн. грн., - зазначила Христина Марчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь