A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

У селі Зелена Липа освятили хрест "Героям УПА"

Дата: 11.05.2023 17:52
Кількість переглядів: 308

Сьогодні 11 травня 2023 року у селі Зелена Липа Клішковецької територіальної громади, де у 1944 році відбувся бій воїнів УПА з військами НКВС, освятили хрест «Героям УПА». Ініціювала встановлення пам’ятного хреста громадська організація «Чернівецьке обласне товариство політв’язнів та репресованих».

На освячення хреста «Героям УПА» були запрошені та взяли участь у ньому: члени ГО «Чернівецьке обласне товариство політв’язнів та репресованих (голова Галина БОЙКО), Чернівецька обласна рада (заступник голови Михайло ПАВЛЮК), Дністровська районна адміністрація (заступник голови Віталій ПОПОВ), Рухотинське лісництво (лісничий Євген БРАНАШКО),  архієпископ Чернівецький і Хотинський  ГЕРМАН, духовенство, громадськість, ЗМІ.

Передусім, традиційно зазвучав Державний Гімн України. Потім хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв усіх часів, які боролися за свободу і мир на рідній землі, а також поклали квіти до нововстановленого пам’ятного знаку воякам УПА. Учні ОЗО «Перебиковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів» дуже гарно підготовили мітинг-реквієм  та розповіли історія  80-річної давності. Виконували стрілецькі та повстанські пісні.

Згадали також і  хлопців, які віддали своє життя за незалежність України у теперішній російсько-українській війні.

Загиблим у російсько-українській війні ЄВГЕНІЮ БАСАРАБІ та ДМИТРУ СКРИПЕЮ  Почесні відзнаки Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» (посмертно) заступник голови обласної ради Михайло ПАВЛЮК вручив матерям ГЕРОЇВ.

Відвідали місця сховок, розташованих у скелі над річкою Дністер, що серед місцевих називається "Стінка". Сільський голова Віктор ДРОНЬ розповів, що боївка густо обросла лісом, вона складалася з п’яти спеціально створених і добре захищених печер.

Потім відвідали могилу ЄВГЕНІЯ  БАСАРАБИ, помолилися та поклали квіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь