КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

26 квітня - День пам"яті про Чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2023 12:10
Кількість переглядів: 308

26 квітня 1986 р. о 1-23-47 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі у 1945 р.

Напередодні цієї дати до сільської ради завітав, щоб поділитися спогадами про ці страшні дні один із ліквідаторів Чорнобильської аварії, Никифорчук Михайло Денисович, який на той час працював заступником командира взводу спецбатальйону міліції. Він приніс фотоальбом «Ймення зорі ЧОРНОБИЛЬ», у якому надруковано фото на 233 сторінка, а також свої фотографії, диплом та посвідчення. Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів.

Аварія сильно підірвала довіру громадськості до ядерної енергетики. У наш час Чорнобильська АЕС готується до повного зняття з експлуатації.

Нагадаємо, що під час російського вторгнення в Україну Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Станцію звільнили 31 березня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь