A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

«Формування компетентностей учнів під час дослідницької діяльності на уроках природничого циклу (в рамках проєкту «Серце віддане космосу», присвяченого 25 річниці польоту Леоніда Каденюка в космос)

Дата: 08.02.2023 11:22
Кількість переглядів: 337

 1 лютого 2023 року в Клішковецькому опорному закладі освіти ім. Л. Каденюка в рамках загальношкільного методичного флеш-семінару «ОЗО імені Леоніда Каденюка - заклад життєвого успіху» відбулося засідання ММС вчителів біології та екології, хімії, географії Клішковецької ТГ під керівництвом вчителя біології Гуцул О.В., вчителя хімії Шовган М.І. та вчителя географії Бобик Г.В.

Тема засіданння: «Формування компетентностей учнів під час дослідницької діяльності на уроках природничого циклу (в рамках проєкту «Серце віддане космосу», присвяченого 25 річниці польоту Леоніда Каденюка в космос).

В ході засідання  керівниками і учасниками методичного семінару була проведена «паралель» між дослідженнями, що проводилися 25 років назад Л.Каденюком у космосі та учнями школи на той час, і сучасними дослідженнями учнів нашого освітнього закладу.
Захист дослідницького проекту «Вплив різних типів ґрунтів та внесення добрив на проростання насіння ріпаку  озимого (Brassica napus L.) в лабораторних умовах» на нашому заході успішно здійснив учень 11 класу, Герман Дмитро, який отримав диплом ІІ ступеня на ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з екології.

На засідання завітали також керівники відділу освіти Клішковецької ТГ - Боярин А.М. , Коваль А.С. , директори опорних закладів освіти  з Поляни і Перебиківців - Івасюк О. М. та Сандюк А. В. , а також сільський голова - Дронь В.В., який охоче поділився своїм досвідом вирощування ріпаку, відзначив оптимальні умови його проростання.
Колеги із інших закладів освіти нашої громади розповідали про свої напрацювання по дослідницькій діяльності на уроках природничого циклу. Зокрема, Мельник Д.С. ,вчитель біології із Полянського ЗЗСО, надав рекомендації щодо заохочення учнів участі в дослідницьких проєктах  та залучення їх до Всеукраїнських екологічних конкурсів.
На заході була присутня і психологиня Наталія Дмитрівна (Полянський ЗЗСО), що дала поради щодо  уникнення стресових ситуацій в педагогічній діяльності.

Також педагоги відвідали екскурсію у шкільному музеї "Буковина - край космічний" під керівництвом Мельничук Н.В. та побували на презентації книги «Йому усміхалися зорі» Мельничук Н.В. про нашого славетного земляка Леоніда Каденюка.

Даний захід відзначився насиченістю і новизною у проведенні міжшкільних методичних об’єднань. Усім організаторам і учасникам заходу велика подяка!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь