A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Як безпечно користуватися генераторами, газовими пальниками та пічками — поради ДСНС

Дата: 10.01.2023 16:38
Кількість переглядів: 360

Як користуватись генераторами. Генератори потрібно встановлювати на вулиці на відстані не менше шести метрів від будівлі. Допускається встановлення генератора на відстані метра біля глухих стін без вікон. Бажано, щоб там були навіси, або провітрювані приміщення з природною вентиляцією. Генератор не можна накривати чимось — у негоду він має стояти під навісом з негорючих матеріалів. Також не можна заправляти генератор паливом, коли він ще працює та не охолонув. Поруч з ним заборонено палити чи розпалювати вогонь. При роботі генератора потрібно використовувати високоякісне кабельне обладнання чи подовжувачі, аби запобігти загоранню. Генератор може працювати 2-3 години, потім йому треба охолонути. У випадку пожежі рекомендують мати в будинку вогнегасник, воду, пісок. Можна самостійно намагатись знеструмити генератор за допомогою вогнегасника або цупкої тканини.

Газові  пальники. Пальник не призначений для використання у закритих приміщеннях. Але якщо ви його використовуєте у закритому просторі, то обов’язково має бути вентиляція. Також не можна залишати газові пальники біля джерел опалення чи відкритого вогню та на відкритих сонячних променях. Пальник має бути сертифікованим та безпечним. Перед використанням потрібно перевіряти цілісність балона. Витікання газу можна виявити за допомогою мильного розчину. Для цього необхідно нанести мильний розчин на місця, де можливий витік. Якщо десь з’являються мильні бульбашки, це свідчить про витік газу в цій зоні.

Пічки. Перед початком опалювального сезону потрібно перевірити тягу димарів, це роблять фахівці. За необхідності необхідно почистити. Стінки пічок повинні бути цілісними, без тріщин. Безпечність газових пічок перевірити складніше, але для того є спеціальні організації, які обслуговують газові печі. Вони їх перевірять і скажуть, чи можна ними користуватись. Основне — це тяга у димарі й природна вентиляція.

Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь