A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Сьогодні,  03 січня Клішковецька громада попрощалася з двома своїми кращими синами, які поклали життя за свободу та незалежність України.

Дата: 03.01.2023 17:38
Кількість переглядів: 375

Сотні людей у селі Клішківці  провели в останню дорогу  мужнього воїна прикордонника, РОМАНА МИХАЙЛОВИЧА ХОМАНДЯКА, який 28 грудня 2022 року, захищаючи Україну від російської агресії, загинув в селі Чернещина Ізюмського району Харківської області.

Роман Михайлович  народився 22 червня 1991 року у  місті Одеса. У 2000 році його батьки переїхали на постійне проживання в с.Клішківці. Середню освіту здобув, навчаючись у Клішковецькій середній школі імені Леоніда Каденюка. Закінчив Чернівецький транспортний фаховий коледж. Далі служба у рядах  Збройних Сил України,  по закінченню якої заключив контракт з Державною прикордонною службою України і продовжував службу у м. Бориспіль в окремому контрольно-пропускному пункті «Київ», де прослужив 9 років.

Здобув дві вищі освіти: Львівський політехнічний інститут та Уманський педагогічний університет, спеціальність історик-архіолог.

Мріяв досліджувати історичні пам’ятки та розвивати туризм, щоб Україна стала відомою усьому світу. Тому і пішов її захищати від рашистів. Але…  не судилося…

Роман Михайлович був скромною порядною людиною.  Ніколи не відказував у допомозі товаришам, сусідам. Завжди усміхнений, привітний, ввічливий, він був підтримкою для своїх побратимів. Дуже любив він свою сім’ю: батька Михайла Петровича, маму Ніну Василівну та брата Сергія, які ніколи не були осторонь чужої біди, завжди приймали участь у волонтерському русі громади.

Всі вони просили у Бога, щоб швидше закінчилася війна, щоб живим і здоровим повернуся їхній син, брат…

Але життя 31-річного Романа Михайловича обірвалося …

Горе невимовне. Ми сумуємо та у глибокій жалобі схиляємо голови перед світлою пам'яттю прекрасної людини Хомандяка Романа Михайловича.

Клішковецька територіальна громада висловлює щире, сердечне співчуття: батьку, матері, брату, а також   всім рідним і близьким.

Будьте мужніми! Те що трапилось повернути назад неможливо.

Хай ніколи не вянуть квіти на його могилі, як символ вічної  народної любові і скорботи.

Вічна память про Романа Хомандяка назавжди залишиться в наших серцях.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь