A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Україна отримала «транспортний безвіз» із ЄС

Дата: 07.07.2022 15:04
Кількість переглядів: 539

    Український уряд підписав угоду про лібералізацію автомобільних перевезень із Європейським Союзом (ЄС). Про це повідомило Міністерство інфраструктури України. Документ було підписали у французькому Ліоні. Угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх і транзитних перевезень у держави ЄС і дозволяє уникнути зупинення експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Перемовини про укладення цієї угоди почалися восени минулого року, але з урахуванням складної логістичної ситуації в Україні, спричиненої блокадою морських портів і пошкодженням транспортної інфраструктури, ЄС суттєво прискорив процес узгодження угоди.

Крім того, угода передбачає заходи зі спрощення визнання водійських документів. Тепер Україна й ЄС звільняють власників водійського посвідчення, виданого однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія. Термін угоди становить один рік із можливістю пролонгації. На постійній основі угода почне працювати після завершення всіх ратифікаційних процедур.

Викликане морською блокадою навантаження на автотранспорт значно збільшило потребу в дозволах на міжнародні перевезення, які за деякими напрямками зросли в кілька разів. Такі дозволи потрібні перевізниками, щоб експортувати чи імпортувати товари автотранспортом.

У перший місяць повномасштабного вторгнення Міністерство інфраструктури змогло досягти домовленостей про тимчасове скасування дозволів на вантажні автоперевезення з 12 країнами ЄС, але багато з них закінчувалися вже влітку. Існував ризик, що восени дозволи закінчаться і вантажний дорожній транспорт зупиниться.
 

Тижневик для українців всього світу «Міст»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь