A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

"Якщо є лік, то буде і вік"

Дата: 24.05.2022 11:46
Кількість переглядів: 617

Хто вони – наші захисники, наша невидима броня, яка стримує лють «руського» світу та не дає дістатися до наших домівок? Скільки хлопців Клішковецької громади наразі призвано на воєнну службу – ми можемо тільки здогадуватися за об’ємами допомоги, яку доставляють волонтери громади. Сьогодні ж мова піде про фронтового медика, начальника медичної служби дивізіону – Анатолія Ткача – людину, яка усіма можливими та неможливими способами рятує хлопців, а на фронті вони уже всі наші, рідні.

Анатолій до мобілізації працював фельдшером екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, виконував обов’язки завідуючого господарством Клішковецького центру первинної медико-санітарної допомоги. І маючи значний досвід практичної невідкладної медицини, застосовує усі свої уміння та навички у екстремальних воєнних умовах.

Чоловіка було мобілізовано 25 березня й на сьогоднішній день він подекуди виконує роль одночасно і хірурга, і медбрата, і анестезіолога, і терапевта. Допомогти треба кожному, урятувати усіх.

Повсякденна робота воєнного медика з дня у день одна й та ж сама. Адже не можна втратити нікого, кожний наш військовий – незамінний. Важко працювати в умовах, коли над головами постійно літають ракети, йдуть обстріли. Але виходу немає і часто Анатолій їде з хлопцями на виїзди, де виконує й прямі військові обов’язки.

Хлопці часто ночують у лісі і над ними кружляють дрони.

Ще донедавна не було навіть нормальної машини швидкої допомоги, приходилося їздити на геть убитій машині.

Волонтерами села Клішківців й усієї #Клішковецької_ТГ було зібрано кошти, на які було куплено швидку допомогу на війну. Анатолій приїзжав у рідне село, щоб особисто транспортувати дану машину з вмістом медикаментів і запчастин до машин, продуктів, які були куплені за кошти Клішковецької громади. Будь-яка волонтерська допомога з рідної громади є наразі неоціненною, на вагу золота – перев’язочний матеріал, кровоспинні засоби. Велика, надзвичайна потреба у джгутах класичних та турнікетах.

Під час візиту додому плакали усі, емоцій стримати не могли. Анатолій дуже вдячний всім хто долучився, всім друзям , знайомим за посильну кожному допомогу.

На питання «Чи скоро додому?» - чоловік відповіді не може дати. Хоче швидше, а от реальні події віддаляють від цього швидше.

Ми ж сподіваємося, що дуже скоро ці жахіття закінчаться й усі наші хлопці повернуться додому живі й здорові

 

Фейсбук "Клішківці актуальні"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь