A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

КЛІШКОВЕЦЬКА ГРОМАДА ПИШАЄТЬСЯ СВОЇМИ ГЕРОЯМИ

Дата: 12.04.2022 11:30
Кількість переглядів: 672

Українці давно змусили увесь світ шанувати свій "космічний" потенціал.  Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі,  як Костянтин Ціолковський, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк.  Житомирчанин  Сергій Корольов 12 квітня 1961 року вивів у космос першу людину планети.  Київлянин Павло Попович, який здійснив політ 12 серпня 1962 року, відомий усім як перший українець в космосі. Першим космонавтом незалежної України   став наш дорогий земляк - Леонід  Каденюк. До кінця життя він пишався своїм українським походженням і тією честю, яка випала на його долю.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня космонавтики і авіації, Клішковецька територіальна громада вшановує пам’ять земляка Леоніда  Костянтиновича Каденюка.

Символічно центром волонтерського руху Клішковецької громади під час війни, яку розпочала російська федерація Проти України, стала школа імені Леоніда Каденюка. Всі жителі об’єдналися для того, щоб допомагати збройним силам України, щоб скоріше наблизити день перемоги.

Сьогодні  сорок восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. За цей період жителі громади зібрали понад мільйон гривень для потреб збройних сил України та переселенців. Відправили для фронту п’ять автомобілів. Біля сорока тонн гуманітарної допомоги перевезено і далі перевозиться нашими славними хлопцями водіями для українського солдата та для жителів населених пунктів, де відбуваються бойові дії. Хліб, різні випічки, м’ясні та рибні консерви, дитячі малюнки були виготовлені з великою любов’ю та вірою у перемогу добра над злом.

Громада у себе прийняла біля 1 500 переселенців з усіх куточків України. Для тих, хто проживає у комунальних закладах та молитовних будинках організоване харчування. В даний час у ЦНАПі та на його віддалених робочих місцях громади проводиться  реєстрація переселенців у програмі «Соціальна допомога».

Війна проти українського народу згуртувала не лише нашу армію, але і увесь український народ та народ світу.

Для жителів нашої громади рядом з Героєм України Леонідом Каденюком стали ГЕРОЯМИ наші хлопці, які в даний час перебувають у рядах збройних сил України - на передовій у боях, які ціною свого життя відстоюють незалежність нашої України.

 

СЛАВА УКРАЇНІ!  ГЕРОЯМ СЛАВА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь