A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

У наших захисників потужний тил «Зараз ми згуртовані, як ніколи»

Дата: 12.03.2022 09:06
Кількість переглядів: 725

– У цей складний та напружений час жителі Клішковецької громади згуртовані, як ніколи, – каже Клішковецький сільський голова Віктор Васильович Дронь. – В усіх населених пунктах сільчани об’єднуються, аби допомогти Збройним силам України, добровольчим підрозділам та людям, що вимушено виїхали із зон протистояння та тимчасово окупованих територій. У закладах освіти Клішківців, а також у старостинських округах щодня проходить збір гуманітарної допомоги. Жителі громади уже шостий день поспіль несуть і несуть усе, чим можуть допомогти: медикаменти, продукти, теплий одяг, засоби гігієни, спальні мішки, каремати… Людей, які допомагають, величезна кількість – телефони у модераторів червоні від того, що люди питають, що потрібно, а потім привозять у величезних обсягах.

Волонтери Клішковецької громади передали для жителів Києва, Василькова, Вишневого великий гуманітарний вантаж: овочі, фрукти, консерви, продукти, сухофрукти, ліки, перев’язувальні матеріали, шприци, маскувальні сітки, 4 генератори. Загалом у громаді уже сплели 84 маскувальні сітки, до цієї справи активно долучається молодь та школярі.  Діти малюють малюнки, якими прикрашають гостинці з Клішковецької громади, що стало своїм брендом. Крім цього, зібрану допомогу щодня доставляють у Чернівці у громадську організацію «Добротворець», яка у свою чергу спрямовує зусилля на допомогу захисникам України. На даний час відправлено всього майже 34 т. грузу. Підприємці  громади у своїй майстерні виготовляють «їжаки» для протидії ворожій техніці. До речі, запаси металу небайдужі поповнюють та продовжують допомагати всім, хто дає відсіч окупантам та захищає громадян України від диверсантів та завойовників. Депутати організували активістів, які провели збір коштів по вулицях для потреб фронту. В даний час зібрано 1 014 123 грн.

Відрадно й те, що небайдужі жителі громади згуртовуються, закуповують м’ясо свинини, телятини, рибу і роблять з них тушонки, паштети,  печуть  хліб,  вертути, булочки та печиво. У багатьох оселях господині крутять голубці, смажать котлети, готують налисники для тимчасово переміщених осіб, котрі нині перебувають у громаді. У Млинках заготовляють дрова.

Налагоджено зв’язок із земляками-заробітчанами, вони вже відгукнулися на заклик – відправили з-закордону кошти, медикаменти, сітки, шнури для плетення сіток та необхідні речі.

Бажаючих допомогти із кожним днем стає все більше. Бойовий дух та єдина громадянська позиція згуртовує. Далі тільки перемога!, – впевнений В. В. Дронь.

Приймаємо переселенців та евакуйованих

– Із перших днів війни жителі громади прийняли у свої домівки понад 350 евакуйованих із областей України, де наразі ведуться активні воєнні дії. Чоловіків віком від 18 до 60 років узято на військовий облік, троє з них мобілізовані до війська – продовжує Віктор Васильович. – В одному з корпусів школи імені Леоніда Каденюка підготували приміщення, в якому розмістили 30 людей. У закладі працює їдальня, тож для приїжджих організоване 3-разове харчування. Є внутрішні вбиральні, тепла вода.  Облаштовуно ще одне приміщення школи біля Старого цвинтаря, далі у планах  облаштувати приміщення садочку біля стадіону для проживання переселенців.

Майже півсотні людей, котрі змушені були залишити свої домівки через воєнні дії, розмістили у теплому затишному приміщенні ресторану у Перебиківцях. Два десятки переселенців знайшли прихисток у молитовному будинку у Поляні, де віруючі Церкви євангелістів християн баптистів створили умови для їх тимчасового проживання. 

Загалом у Клішковецькій громаді є чимало жителів, котрі готові прийняти та підтримати тих, що постраждали від російської агресії.

Для захисту населення

– У Клішковецькій сільській раді цілодобово працює оперативний штаб, а також позмінно чергують члени громадського формування з охорони правопорядку «Загін сприяння поліції». Від початку введення військового стану та впровадження комендантської години випадків мародерства на території громади не було, – зазначає В. В. Дронь. – У населених пунктах громади налагоджено систему екстреного оповіщення, для цього використовуватимемо сирени, гучномовці та церковні дзвони. У вечірній та нічний час на своїх прибудинкових територіях жителі дотримуються світломаскування.

Щодня новини громади висвітлюються на сайті, на сторінці у Фейсбуці та групах Вайберу. Готується до випуску новий номер щомісячного інформаційного віснику «КлішківціІнфо»

Продовжуємо зберігати спокій, читати лише офіційні новини, допомагати армії та евакуйованим із постраждалих територій. Ми об’єднані, ми – потужний тил, а отже – перемога за українцями! – вірить керівник Клішковецької громади.

 

"Хотинські вісті"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь