A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Рятувальники наголошують про небезпеку пожеж на відкритій території

Дата: 23.02.2022 09:32
Кількість переглядів: 314

Фото без описуОстаннім часом значно збільшилась кількість пожеж на відкритій території. Лише протягом вихідних днів пожежно-рятувальні підрозділи 31 раз виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сухої трави. У результаті вогонь знищив понад 74 га сухої рослинності. А основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор – необережне поводження з вогнем.

Вражаюча статистика свідчить про легковажність людей. Можливо тому, що не всі до кінця усвідомлюють небезпеку таких пожеж. Але загорання, спричинені спалюванням сухої трави, завдають великої шкоди не тільки довкіллю. Вони небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Рятувальники вкотре застерігають буковинців суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем, не розпалювати багаття біля будинків та садиб та не спалювати суху траву, а також не залишати без нагляду розпалене багаття. Адже байдуже ставлення до власної безпеки та довкілля може не тільки знищити природу, а й призвести до перекидання вогню на сусідні споруди і знищення їх, стати причиною трагічних випадків.

Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальними та дотримуйтесь основних заходів безпеки. Вони не вимагають ніяких матеріальних витрат, але їх своєчасне й ретельне виконання дозволить вберегтися від біди. Служба порятунку закликає вас не випалювати сухостій, листя та сміття, не розводити вогонь на відкритих територіях та нагадує про те, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 180 до 360 (від 3060 до 6120 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 900 до 1260 (від 15300 до 21420 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Дністровський районний відділ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь