A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Правила пожежної безпеки під час Різдвяних та Новорічних свят

Дата: 20.12.2021 18:29
Кількість переглядів: 983

Вже зовсім скоро всі українці святкуватимуть Різдво та Новий Рік, у всіх будинках з’являться різдвяні ялинки, ялинкові прикраси та інші вироби, які використовуються під час святкування. Саме в цей момент зростає ризик виникнення пожежі і тому власникам домівок потрібно бути уважнішими та обережними. Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, необхідно дотримуватися певних вимог пожежної безпеки.

Різдвяні свята – це свічі, хлопавки й вогні, а ялинки, досить швидко горять і достатньо навіть маленької іскри, щоб ялинка перетворилась на смолоскип. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й «розтікаються». Щоб ялинка приносила тільки радість, установлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню – камінів, газових плит. При виборі штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям, які мають обробку протипожежними засобами (ця інформація вказується на упаковці). Щоб ялинка не впала або не поранила дитину, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені. На ялинку не можна встановлювати свічі та бенгальські вогні, особливо в об’єднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками. Збирати штучну ялинку потрібно згідно з інструкцією. У процесі складання ялинки не рекомендується підпускати до неї дітей. Розміщувати ялинку потрібно так, щоб вона не перешкоджала проходам між кімнатами. У кімнаті, де стоїть ялинка, діти повинні перебувати тільки під доглядом дорослих.

Слід дотримуватись й правил електробезпеки. Особливу увагу варто звернути на ілюмінацію. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні й не сертифіковані електричні вироби. Залишати без нагляду увімкнену ілюмінацію не варто, а особливо не дозволяти дітям самостійно вмикати електрогірлянди. При виявленні несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена. Дроти ялинкової гірлянди не повинні пролягати навколо стовбура або тягнутися через усю кімнату. Не можна прикрашати ялинку справжніми свічками, бенгальськими вогнями та феєрверками, адже існує ризик, що ялинка загориться.

Дотримуйтесь простих правил і свята пройдуть безпечно та незабутньо!

 

Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь