A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Клішковецька СТГ підписала Договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН»

Дата: 15.07.2021 15:12
Кількість переглядів: 728

14 липня 2021 року на території Городенківської громади відбувся Форум громад Дністровського каньйону. Городенківська міська рада запросила 33 придністерські громади Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей до співпраці. 

Під час Форуму громади-учасниці підписали Договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН».

Фото без опису

Серед громад Буковини від імені Клішковецької сільської територіальної громади Договір  підписав заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сапогівський А.М. 

Фото без опису

Метою реалізації Проєкту є збереження та розвиток як туристичного об’єкту і пам’ятки природи – Дністровського каньйону.

«ПІДПИСАННЯ ДОГОВОРУ ДАСТЬ МОЖЛИВІСТЬ ГРОМАДАМ СПІЛЬНО ЗАЛУЧАТИ КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ, МІЖНАРОДНОЇ ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ, БРАТИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТАХ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ТА ПРОЄКТАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ, ЩО ДОЗВОЛИТЬ РОЗВИВАТИ ЕКОНОМІКУ, ВІДНОВЛЮВАТИ ІНФРАСТРУКТУРУ ТА ПОКРАЩУВАТИ РІВЕНЬ ЖИТТЯ В ПРИДНІСТЕРСЬКИХ ГРОМАДАХ», – ЗАЗНАЧИВ КЕРІВНИК ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО РЕГІОНАЛЬНОГО ОФІСУ ПРОГРАМИ «U-LEAD З ЄВРОПОЮ» РУСЛАН ПАНАСЮК.

Сам договір передбачає низку заходів, які сприятимуть збереженню природної пам’ятки у комплексі з розвитком туристичного потенціалу Дністровського каньйону. Зокрема, за словами міського голови Городенківської громади Богдана Кобилянського, співпраця передбачає широкий спектр напрямків.

«В РАМКАХ ДОГОВОРУ МІЖМУНІЦИПАЛЬНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ПЛАНУЄТЬСЯ РОЗРОБКА ТА МАРКУВАННЯ МАРШРУТУ ТА ТУРИСТИЧНИХ ЛОКАЦІЙ НА ДНІСТРІ У ЧОТИРЬОХ ОБЛАСТЯХ, А ТАКОЖ ОБЛАШТУВАННЯ Й БЛАГОУСТРІЙ ПАМ’ЯТОК ПРИРОДИ ТА КУЛЬТУРИ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІСТРОВСЬКОГО КАНЬЙОНУ ЗІ ЗБЕРЕЖЕННЯМ ЇХ ІСТОРИЧНОЇ ЦІННОСТІ. ОКРІМ ТОГО, ГРОМАДИ СПІЛЬНО ЗА ПІДТРИМКИ ЕКСПЕРТІВ ПЛАНУЮТЬ РОЗРОБИТИ БРЕНД «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН», – РОЗПОВІВ БОГДАН КОБИЛЯНСЬКИЙ.

Бренд «ДНІСТРОВСЬКОГО КАНЬЙОНУ» також спільно популяризуватимуть громади в креативних індустріях та на всіх доступних майданчиках. Реалізацію усіх запланованих ініціатив планують протягом п’яти років.

Окрім того, за підсумками Форуму громади Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей прийняли спільну резолюцію, у якій окреслили напрямки реалізації Договору між 33-ма придністерськими громадами України.

«У СПІЛЬНІЙ РЕЗОЛЮЦІЇ АГЕНЦІЇ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ ІНІЦІЮЮТЬ РОЗРОБКУ СПІЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СПІЛЬНИХ ТЕРИТОРІЙ «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН УКРАЇНА» НА ПЕРІОД 2022 – 2027 РР ТА ПЛАНУ ЗАХОДІВ З ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇ НА ПЕРІОД 2022-2024 РР. ЦЕ ДОЗВОЛИТЬ ОПЕРАТИВНО КООРДИНУВАТИ ІНІЦІАТИВИ У ВСІХ ГРОМАДАХ», – ЗАЗНАЧИВ ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР АГЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ ІГОР МЕЛЬНИЧУК.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь