A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

На Хотинщині стартувала акція«Створюємо ліси разом»

Дата: 08.04.2021 09:51
Кількість переглядів: 2180

Краса природи рідної Хотинщини розкриває і красу людської праці, народжує бажання зробити свій край ще прекраснішим. Тому лісівники Хотинщини оберігають і примножують лісові багатства, роблять великий внесок у примноження зелених скарбів.

Фото без опису

Садити ліс – це наче свято для лісівників, до цього вони ставляться дуже відповідально, адже плекають дерева для майбутніх поколінь. І прагнуть долучити до такої доброї справи дітей, небайдужу громадськість. Ось і цього року працівники та керівництво ДП «Хотинський лісгосп» спільно з школярами, представниками місцевої влади та журналістами «Хотинських вістей» долучилися до проведення акції «Створюємо ліси разом», ініційованої Державним агентством лісових ресурсів України.

Усі разом приїхали у Клішковецьке лісництво. Поряд зі столітніми дубами – підготовлена ділянка, де вже розмічено перші ряди для майбутнього лісу. Учасникам видали рукавички та новенькі фартухи із символікою акції озеленення.

Фото без опису
Спочатку лісничий Клішківецького лісництва Ілля Балахтар провів інструктаж як дітям, так і усім учасникам. Розповів, як правильно садити деревця, щоб вони прижилися та укорінилися. Також наголосив на дотриманні дистанції. Після цього усі розбилися на групи і взялися до посадки під чітким керівництвом головного лісничого Всеволода Врублевського та провідного інженера з лісових культур Володимира Одажія.

Фото без опису

І дорослі, і діти працювали дружно, з піднесенням, тож робота ладилася. І ось уже стрункі рядочки тендітних сіянців милують око. Діти радіють, що долучилися до доброї справи.
І навіть не віриться, що через десятки років це буде величний ліс з могутніми дубами. «Зустрінемося тут через сто років і побачимо результат!», – жартують лісівники. Адже плодами їхньої нелегкої праці скористаються вже наступні покоління.

«Працівники лісового господарства працюють на майбутнє, адже для того, щоб з маленького жолудя виросло доросле дерево, необхідно 100 років. Тож вирощування лісу – надзвичайно важка праця, результати якої майже недосяжні для тих, хто садить і плекає це зелене диво – український ліс», – зазначив директор ДП «Хотинський лісгосп» Ігор Чаглій.

Він розповів, ці сіянці дуба звичайного вирощені із заздалегідь заготовленого насіння у власних розсадниках.

У результаті спільної праці в Клішківецькому лісництві ДП «Хотинський лісгосп» висаджено близько 10 тисяч штук сіянців дуба звичайного на площі 2,9 га та в Хотинському лісництві – 2 тисячі штук таких сіянців на 0,7 га. Загалом у цей день створено 3,6 га майбутнього лісу Хотинщини, де кожна людина зможе отримати частину душевного спокою та гармонії, поєднатися з природою насолодившись її красою.

Акція «Створюємо ліси разом» відзначається під гаслом «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту» і триватиме до 17 квітня – Дня Довкілля України. А 10 квітня цьогоріч відбудеться акція «Озеленення планети».

– Навесні цього року Хотинський лісгосп планує відновити ліси на площі понад 80 гектарів, з них – створенням лісових культур дуба звичайного на площі 45 га, – зауважив директор Ігор Чаглій. – Тож запрошую усіх небайдужих узяти участь у акції «Озеленення планети», яка відбудеться 10 квітня цього року.

Адміністрація ДП «Хотинський лісгосп» та колективи Клішківецького і Хотинського лісництв висловлюють щиру вдячність всім, хто зміг долучитися до цієї важливої справи.

 

«Хотинські вісті»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь