A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Карантин: податкова служба змінила режим роботи ЦОПів

Дата: 19.03.2020 18:06
Кількість переглядів: 844

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що на період карантину режим роботи ЦОПів змінюється: З 10 год. до 16 год. з обідньою перервою та з технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10 -15 хвилин надають адміністративні послуги ЦОП Чернівецької ДПІ Чернівецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області (м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200А, (0372) 54-60-00, 54-56-53, 54-56-58 - cv.dpi2412@tax.gov.ua).

З 10 год. до 13 год. з технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10 -15 хвилин надають адміністративні послуги ЦОПи територіальних управлінь - детальніше за посиланням:https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/412417.html

 

Наявність чи відсутність податкового боргу буковинці можуть перевірити в Електронному кабінеті

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, громадянин може самостійно пересвідчитись у наявності або відсутності податкового боргу, навіть, якщо він не є суб’єктом господарювання. Слід знати, що для цього необхідно скористатись Електронним кабінетом.

Які дії платника у даному випадку? Вхід до кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу Електронного кабінету доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому, червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом. Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Крім цього, у разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення. Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків. Податкова вимога не надсилається (не вручається), якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків.

У податковій службі Буковини наголошують, що фізичні особи – громадяни також мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу: за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо нарахованої суми транспортного податку; за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо нарахованої суми плати за землю.

Наголошуємо, на період карантину рекомендуємо буковинцям користуватись формами дистанційної комунікації та максимально використовувати електронні сервіси ДПС.

Зокрема, надсилати листи на офіційні скриньки ГУ ДПС у Чернівецькій області та її територіальних органів для листування (https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/410225.html) та телефонувати на номери Центрів обслуговування платників органів ДПС області:

ЦОП Вижницької ДПІ Вижницького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
м. Вижниця, вул. Буковинська,14, тел. (03730) 2-12-05, 2-17-92.

ЦОП Путильської ДПІ Вижницького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
смт. Путила, вул. Федьковича, 35, тел. (03738) 2-22-74.

ЦОП Кельменецької ДПІ Кельменецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області смт. Кельменці, Чернівецька область, вул. Бесарабська, 49, тел. (03732) 2-07-58, 2-02-90.

ЦОП Хотинської ДПІ Кельменецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
м. Хотин, вул. Свято-Покровська, 11-А, тел. (03731) 2-16-89.

ЦОП Кіцманської ДПІ Кіцманського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
м. Кіцмань, вул. Українська, 4, тел. (03736) 2-37-46, 2-24-99.

ЦОП Заставнівської ДПІ Кіцманського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
м. Заставна, вул. Бажанського 16, тел. (03737) 3-17-38.

ЦОП Новоселицької ДПІ Новоселицького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області м. Новоселиця, вул. Центральна,108, тел. (03733) 5-00-78, 5-09-67.

ЦОП Герцаївської ДПІ Новоселицького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області м. Герца, Герцаївського р-ну Чернівецької області, вул. Центральна,41, тел. (03740) 2-19-16.

ЦОП Сокирянської ДПІ Сокирянського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області м. Сокиряни, вул. Перемоги,10, тел. (03739) 2-22-12.

ЦОП Новодністровської ДПІ Сокирянського управління ГУ ДПС у Чернівецькій області м. Новодністровськ, м.р.Сонячний, Дитяча установа «Теремок», тел. (03741) 3-23-72.

ЦОП Сторожинецької ДПІ Сторожинецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області м. Сторожинець, вул. Лопуляка, 8, тел. (03735) 2-11-55, 099 506 24 92, 050 670 52 58.

ЦОП Глибоцької ДПІ Сторожинецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області смт.Глибока, вул.Т.Шевченка,1, Чернівецька область, тел. (03734) 2-44-82.

ЦОП Чернівецької ДПІ Чернівецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області
м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200А, тел. (0372) 54-60-00, 54-56-53, 54-56-58.

 

Терміни деклараційної кампанії – 2020 продовжено до 1 липня

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року до 1 липня 2020 року.

Наразі Податковий кодекс України не передбачає подання декларації усіма без винятку фізичними особами, хоч дискусія з цього приводу триває не один рік. Про те, хто ж таки зобов’язаний цього року подати річну податкову декларацію про доходи, отримані у 2019 році, та як правильно це зробити вся інформація в інформаційному банері «Деклараційна кампанія 2020» на офіційному порталі Державна податкова служба України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/.

Тут розміщена вся актуальна інформація: зокрема, нормативно-правова база; податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік: форма звітності; основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи; звільнення від подання податкової декларації про майновий стан і доходи; способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи; куди подається податкова декларація про майновий стан і доходи; граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи у 2020 році; відповідальність за несвоєчасну сплату узгодженої суми податкових зобов’язань; податкова знижка для фізичних осіб; зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи; інформаційні повідомлення.

Варто звернути увагу буковинців на тому, що декларація про доходи подається ще й для отримання податкової знижки. До речі, декларація для отримання податкової знижки, тобто часткового відшкодування витрат на навчання, страхування, іпотечне кредитування подається протягом усього року.

За посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html розміщено відеоурок щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян. Переглянувши його, користувачі зможуть дізнатися як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьому уникнути помилок. Звертаємо увагу, щоб подати декларацію через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати електронний підпис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь