A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

ПОНАД 38,4 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ ЗАБОРГУВАЛИ МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ ВЛАСНИКИ РУХОМОГО ТА НЕРУХОМОГО МАЙНА

Дата: 24.10.2019 16:58
Кількість переглядів: 609

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.  Оскільки, 29 серпня 2019 рік – був останній день сплати податку на майно, складовими якого є земельний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок, а деякі громадяни зволікають зі сплатою визначених податкових зобов’язань.

Фото без опису

У податковому відомстві наголошують, що сплачені громадянами майнові податки зараховуються винятково до місцевих бюджетів. Тобто, перераховані громадянами кошти забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл і тому закликають терміново погасити заборгованість.

Також податківці звертають увагу  «боржників» на вимоги  п. 126.1 ст. 126 ПКУ - якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання.

Ще відповідно до статті 129 ПКУ передбачено нарахування пені за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов'язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на кожний такий день.

Податківці області уже проводять усі відповідні заходи передбачені ПКУ з погашення боргу, а саме: сформовані та направлені податкові вимоги щодо стягнення коштів, які перебувають у власності платника податків, описують майно у  податкову заставу, готують позови про адміністративний арешт майна та передають матеріали на примусове стягнення коштів через органи ДВС, а також звертаються до суду щоб обмежити виїзд боржників за кордон.

Щоб не опинитися в переліку на примусове стягнення податківці радять усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість. Інформацію з даного питання можна отримати у відділі по роботі з податковим  боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)54-56-35.

На початок жовтня цього року борг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки складає 16,4 млн. грн., борг зі сплати земельного податку (в. т. числі орендної плати за землю) перевищив 21,3 млн. грн., транспортного податку - 0,6 млн. грн.

Найбільше заборгували місцевим бюджетам з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - Білик Р.Р. (сума боргу 611,9 тис. грн.), Баранова Т.І. (255,1 тис. грн.), Семенюк А.О. (252,9 тис. грн.), Загоровський М.І. (106,6 тис. грн.), Ушакова Н.Д. (98,1 тис. грн.), Перепелиця І.Є. (69,7 тис. грн.), Швець В.М. (69,0 тис. грн.), Качанов Є.М. (64,7 тис. грн.), Дзюбак О.М. (60,1 тис. грн.)

Серед боржників зі сплати земельного податку (в тому числі по орендній платі) значні борги мають Токар Т.П. (28,8 тис. грн.), Гарас В.В. (14,5 тис. грн.), Бойко Ю.М. (9,7 тис. грн.), Волошенюк А.Т. (6,5 тис. грн.), Гузак І.С. (4,1 тис. грн.).

Щодо боржників з транспортного податку – то за свої «елітні» автомобілі не сплатили  податок Босовик В.І. (50,0 тис. грн.), Масович Р.Д. (50,0 тис. грн.), Продан Н.С. (50,0 тис. грн.), Дутчак Ю.С. (50,0 тис. грн.), Білоус В.Б. (35,5 тис. грн.), Мангер І.І. (25,0 тис. грн.), Палагнюк Н.С. (25,0 тис. грн.), Маринович Е.Г. (25,0 тис. грн.), Койфман Джек (25,0 тис. грн.).

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь