КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

У Клішковецькій громаді 2,14 млн грн інфраструктурної субвенції спрямували для потреб закладів освіти

Дата: 07.10.2019 10:00
Кількість переглядів: 1120

Клішковецька ОТГ була створена в перший рік формування об'єднаних громад, тобто в 2015 році. Це дозволило їй у наступні роки отримувати з держбюджету субвенцію на розвиток власної інфраструктури. У 2016 році громада отримала 5 млн грн субвенції, 2017 році – 3,3 млн грн, 2018 - 2,3 млн грн. Перші роки громада ремонтувала амбулаторії та школи. Наприклад, відремонтували фасади у музичній школі та одному із корпусів школи імені Каденюка, що в Клішківцях, а в селах Млинки та Поляна відремонтували фасади та дах амбулаторій. Минулого року (читайте тут) відремонтували шкільні їдальні та здійснили гравіювання доріг. Цього року громада отримала 2,14 млн грн субвенції, які спрямувала на два проекти.

НВК у с. Поляна, новий котел

За 1,16 млн грн завершують ремонт старого корпусу школи імені Каденюка в Клішківцях. Раніше тут зробили фасад, а в сусідній будівлі обладнали шкільну їдальню. Зараз же працюють над ремонтом внутрішніх приміщень - деякі кабінети вже майже готові, у деяких зробили підлогу і очікують продовження робіт. За словами робітника, з яким радники Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" поспілкувались на місці, роботи планують завершити до кінця жовтня.

У навчально-виховному комплексі в селі Поляна здійснюється заміна котельні та теплотраси до школи. Для цих потреб з субвенції виділили майже 1 млн грн. Котел вже купили та привезли, тепер справа у підключенні та прокладенні комунікацій. Загалом громада поступово виконує заходи зі свого стратегічного розвитку, адже в 2017 році було затверджено відповідний документ на 2018-2020 роки. 

Чернівецький ЦРМС

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь