A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Підписано закони про об'єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб

Дата: 30.09.2019 11:18
Кількість переглядів: 863

Фото без описуПідписано закони про об'єднання звітності з єдиного внеску та з податку на доходи фізичних осіб

19.09.2019 року Президентом України підписано закони № 115 – IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та № 116 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб» - інформують в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області .

Змінами передбачено, що звіт про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб і суми утриманого з них податку, також про суми нарахованого єдиного внеску подається за основним місцем обліку у строки, встановлені для податкового кварталу з щомісячною розбивкою звітного кварталу. При цьому такий розрахунок необхідно подавати лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податків – фізичній особі податковим агентом.

Платники єдиного податку першої та другої груп подають податкову декларацію з у строк, встановлений для річного податкового періоду з відображенням відомостей про суми ЄСВ, нарахованого, обчисленого і сплаченого за себе в порядку, визначеному законом для даної категорії платників, а платники податку третьої групи - у строки, встановлені для квартального звітного періоду. Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування суми ЄСВ будуть відображати в декларації про майновий стан при звітуванні за рік.

Крім цього, за неподання податкової звітності, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або помилками у ній, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та / або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку передбачено штраф 510 грн. За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення передбачено накладення штрафу у розмірі 1020 грн.

Зазначені штрафи не застосовуватиметься, якщо порушення у податковій звітності пов'язані із нарахуванням податкової соціальної пільги і неточності виправив сам платник податку.

Склад і форма звітності буде розроблена Міністерством фінансів України.

Закони опубліковані в Голосі України» від 25.09.2019 року № 183 і наберуть чинності з 1 січня 2021 року. Отже нову звітність з ПДФО та ЄСВ вперше необхідно буде подавати за І квартал 2021 року.

 

Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG #Агенція_розвитку_громад_Буковини #Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь