A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

29 серпня останній день сплати податку!

Дата: 08.07.2019 15:00
Кількість переглядів: 443

Фото без опису

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують про завершення нарахування податку на майно за 2018 рік. Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку, обчисленого згідно з підпунктом 266.7.1 статті 266 ПКУ, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Якщо з невідомих причин власники нерухомості не отримали повідомлення -рішення про сплату податку на нерухомість чи дані вказані у ньому неточні то згідно з п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 ПКУ буковинці мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо: об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку. Адреси ЦОПів за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/.../tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-p.../.

У відомстві ще раз нагадують, відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості.

Оподаткуванню підлягають квартири площею понад 60 м2 та будинки площею понад 120м2, будинок плюс квартира понад 180 м2.нерухомість. У 2019 році податок на нерухомість нараховується фізичним особам — власникам об'єктів нерухомості за звітний 2018 рік.

Водночас, п.п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 ПКУ встановлено, що пільги з податку, передбачені підпунктами 266.4.1 та 266.4.2 п. 266.4 ст. 266 ПКУ, для фізичних осіб не застосовуються до об'єкта/об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Щодо порядку обчислення податку на нерухомість, то підпунктом 266.5.1 ПКУ передбачено, що ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 м2 бази оподаткування.

Мінімальна заробітна плата на 01.01.2018 р. визначена у розмірі 3 723,00 грн. Отже, граничний розмір ставок, передбачений для розрахунку податку в 2019 р. за звітний 2018 р., не повинен перевищувати 1,5 %, або 55,85 грн. за 1 м2 бази оподаткування.

Інформацію підготовлено в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG #Агенція_розвитку_громад_Буковини #Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь