A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

«Ризиковим платникам» фіскали донарахували понад 15,7 млн. грн. податкових зобов'язань

Дата: 03.07.2019 12:32
Кількість переглядів: 1011

«Ризиковим платникам» фіскали донарахували понад 15,7 млн. грн. податкових зобов'язань

Впродовж січня-травня 2019 року аудитори Головного управління ДФС у Чернівецькій області провели 62 документальні перевірки платників податків, серед яких 28 планових та 34 позапланові перевірки. Використання ризикоорієнтованої системи відбору платників до податкового аудиту  дозволило зменшити кількість перевірок проти відповідного періоду минулого року майже на 30 відсотків.

Загалом, за п'ять місяців плановими та позаплановими перевірками донараховано більше як 15,7 млн. грн. узгоджених податкових зобов'язань. До бюджету вже надійшло 12,7 млн. грн.

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток у сумі 19,6 млн. грн., що  збільшить сплату цього податку в наступних звітних періодах. Ще, на 0,2 млн. грн. зменшено від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ.

Серед останніх «резонансних» перевірок виявлено схеми неправомірного формування витрат  та податкового кредиту, шляхом залучення до ланцюгів постачання «липових контрагентів». Саме таку схему при здійсненні операцій у сфері будівництва, виявлено та зруйновано в травні 2019 року. За даним фактом податкові аудитори донарахували понад 1,5 млн. грн. платежів до бюджету.

У фіскальному відомстві відзначають, що від початку року перевірками охоплено лише 0,37 відсотків платників які перебувають на обліку у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. В основу таких правових рішень ,зменшення кількості перевірок, покладено ризикоорієнтовану система відбору платників для проведення перевірок. Дана система відбору постійно вдосконалюється та оновлюється і визначає ефективніше ризики несплати податкових зобов'язань та використання в своїй діяльності операції з суб'єктами господарювання, що мають ознаки «сумнівності» для мінімізації своїх податкових зобов'язань.

Інформацію підготовлено центром економічного зростання Клішковецької ОТГ в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG #Агенція_розвитку_громад_Буковини #Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь