A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

До Дня захисту дітей ЗАРОБІТЧАНКИ-ЧАРІВНИЦІ ПОДАРУВАЛИ ДІТЯМ КАЗКУ, АБИ ВОНИ ВІРИЛИ В ЧУДО, ДОБРО І ХОРОШИХ ЛЮДЕЙ

Дата: 31.05.2019 09:42
Кількість переглядів: 750

Для сотні діток із Клішківців, Млинків та Поляни здійснилася мрія – вони побували у казці! А запросили їх у гості до Їжачка-Клішковичка добрі феї – заробітчанки-чарівниці. 

Фото без опису
«Кажуть, якщо чогось дуже захотіти, то воно обовязково здійсниться, а особливо,якщо це намріяли три подруги-мрійниці, що обожнюють дітей!» – такий пост на своїй сторінці у Фейсбуці опублікувала заробітчанка в Італії Юлія Пропадиста з Клішківців. Саме вона викохала задум «створити казку» до Дня захисту дітей для наймолодших жителів Клішковецької громади із малозабезпечених, багатодітних сімей, напівсиріт та особливих діток. Її ідею підтримали подруги-клішківчанки Лідія Галичанська та Оксана Трапані-Гаденко. На їхній заклик зібрати кошти для реалізації задуму одразу відгукнулися добродійки-землячки, за участі яких уже не вперше відбуваються благодійні акції – вони постійні спонсори продуктових наборів для потребуючих сімей до Миколая, Різдва та Великодня. Підтримав свою дружину Лідію, одну з організаторок дійства, італієць Паоло Делла Джованна, уклавши і свою частку у благодійну справу. Вирішив подарувати свято десятьом діткам перевізник із Заставни В’ячеслав Мельник. «Підклали плече» й учасники благодійної групи «Подаруй усмішку» з усієї України, керівником якої, до речі, є волонтерка Оксана Гаденко. Серед численних переказів були навіть внески матусь особливих діток – ось справжній приклад, що чужих дітей не буває.
Зібралася галаслива малеча в ошатній просторій залі ресторану «Добре». Господарі закладу Наталія та Іван Сорочани запропонували організаторам благодійного заходу помірні ціни, радо прийняли маленьких непосидючих гостей та пригостили їх улюбленими смаколиками дітвори: піцою, картоплею-фрі, бутербродами, салатами, фруктами та морозивом.
Дитячий мюзикл від вокальної студії «Веселі нотки» Клішковецького будинку культури подарував глядачам естетичне задоволення. Додали настрою пісні у виконанні старшої та середньої груп ансамблю, вразили артистичністю солісти Софія Криворучко і Василь Боднар та грою на акордеоні Артем Бурлака і Дмитро Антонюк. Маленькі гості не приховували захвату й не шкодували оплесків для своїх талановитих ровесників.
Та цим лише розпочалися справжні веселощі! Разом з мультяшними героями-аніматорами діти поринули у цікаві ігри, оригінальні майстер-класи, конкурси та розіграші, за що отримували подарунки. Хлопчики і дівчатка веселилися у колективних забавах, піднімаючи своїм сміхом настрій всім оточуючим. Здавалося, немов вони потрапили у дивовижну казку, де не існує нічого неможливого. Спостерігаючи за грою акторів, активно повторювали їхні рухи. Малеча танцювала, веселилась під ритми запальної музики з костюмованими героями.
Не залишилися без подарунків і травневі імениннички. Бачачи щиру радість у дитячих очах, матусі безмежно дякували організаторці свята та всім благодійникам. 
Наприкінці заходу Юлія Дмитрівна разом зі своїми помічниками запропонувала усім гостям поділитися своїми заповітними бажаннями на «Хмаринках мрій». Можливо, для їх реалізації також знайдуться добрі феї-чарівниці. Цікаво, що усі без винятку матусі написали про те, що найбільше хочуть для своїх дітей здоров’я та миру.
Завітали на святкове дійство і не з порожніми руками депутат обласної ради Любов Годнюк, Клішковецький сільський голова Василь Ченківський та начальник відділу освіти Клішковецької ОТГ Лілія Вілянська. Гості подякували усім, хто так щиро зігрів теплом і любов’ю дитячі серця та зазначили, що подібні заходи для найуразливішої категорії дітей надзвичайно потрібні, адже ці радісні моменти карбуються у пам’яті на все життя та роблять їх добрішими, а значить маленькі громадяни виростуть достойними людьми.
– Я вдячна Богу, моїм рідним і всім друзям-заробітчанам за те, що завдяки спільним зусиллям нам вдалося реалізувати омріяну казку – подарувати майже ста діточкам багато позитивних емоцій, радість спілкування з однолітками і гарний настрій. Цей день став днем зустрічі з мріями та подарунками, святом дитинства і щедрості. Хочеться, щоб ця святкова мить «У гостях Їжачка-Клішковичка» назавжди залишилася в дитячих спогадах, а в їхніх серденьках вічно жила віра в чудо, добро та хороших людей! – зазначила організаторка благодійного заходу Юлія Пропадиста.

 

Емілія Городенська



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь