A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Першим в області серед ОТГ Клішковецьке КНП «Центр ПМСД» уклало договір з НСЗУ

Дата: 14.06.2018 10:24
Кількість переглядів: 1866

До Дня медичного працівника Клішковецька ОТГ отримала справжній подарунок, адже тут відбулося урочисте відкриття Клішковецького комунального некомерційного підприємства «Центру ПМСД», закладу охорони здоров’я, який першим в області серед об’єднаних територіальних громад уклав договір з Національною службою здоров’я України. А це означає, що з 1 липня його фінансуватимуть за новою схемою, тобто держава оплачуватиме послуги лікарів за встановленими тарифами та коригувальними коефіцієнтами відповідно до кількості прийнятих пацієнтів.

35241399_614794948901243_2012198813900472320_o

Така подія зібрала чимало гостей, а саме на свято завітали голова облдержадміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Іван Мунтян, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць, депутати обласної ради Любов Годнюк та Віктор Мотуляк, голова райдержадміністрації Петро Допіряк, головний лікар Хотинської ЦРЛ Юрій Пасічник, головний лікар Хотинського центру ПМСД Тетяна Солодка, головний лікар Новоселицького Центру ПМСД В’ячеслав Бежан, голова Глибоцької ОТГ Григорій Манзуряк. Поважні гості привітали медичних працівників із прийдешнім професійним святом, а громаді побажали якнайшвидше відчути переваги медичної реформи.

– Історія розвитку медицини на території Клішківців розпочалася ще 135 років тому, коли сільський лікар Олександр Струмінський заснував сільську амбулаторію на 3 ліжка, – розповів головний лікар Клішковецького КНП ЦПМСД Олександр Фуркал. – У 2013 році сільська дільнична лікарня трансформувалась в амбулаторію ЗПСМ, а з грудня 2017 року зареєстровано комунальну установу ЦПМСД Клішковецької ОТГ, до якої увійшли Клішковецька і Полянська амбулаторії ЗПСМ та ФАП села Млинки. Нині в результаті підписної компанії майже 60% населення нашої об’єднаної громади вже обрало свого лікаря (понад 4500 осіб). Таким чином нам вдалося одними з перших виконати всі вимоги Національної служби здоров’я України та з «першою хвилею» підписати з нею договір про співпрацю.

– Аби дійти до мети, довелося зробити чимало, – запевнив сільський голова Василь Ченківський. – Це і відкриття ліцензії на медичну практику, перетворення з комунальної установи в комунальне некомерційне підприємство, придбання комп’ютерної техніки, що дало старт підписанню декларацій з пацієнтами. Також укладено договір про підключення до медичної інформаційної системи. Тільки виконавши усі ці умови, Клішковецьке комунальне некомерційне підприємство «Центр ПМСД» змогло укласти договір з НСЗУ й отримуватиме фінансування за новим механізмом.

Святковий настрій та гарні емоції подарували присутнім вихованці вокальної студії «Веселі нотки» сільського будинку культури, а також їхній керівник Іванна Недорубан та ведучі свята Олена Галичанська й Іван Руснак. Освятив реорганізований медичний заклад протоієрей отець Антоній Перепічка. А жовто-блакитну стрічку перерізали гості разом з юними талантами Клішковецької громади.

 

Емілія Городенська.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь