КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Про людей хороших. Рецепт щасливої долі

Дата: 23.03.2018 16:47
Кількість переглядів: 830

IMG_0709

Сільською вулицею із Зарожан у Клішківці майже щоразу пішки поспішає лікар Клішковецької АЗПСМ Володимир Семенович Карвацький. Цими днями він святкує ювілей. Чого бажатимуть друзі? Звичайно, здоров’я і щастя. Про здоров’я він знає все, адже 35 років присвятив благородній справі – повертати його людям. А в чому його щастя?

Спогади повертають у юність, коли мріяв стати лікарем. Чому обрав саме таку професію? Відповідь проста: і мама, і сестра – медики. Напевно, по-справжньому був щасливим, коли втілив у життя юнацьку мрію, про свій вибір ніколи не пошкодував. Хоч доводиться ой як нелегко: ні вдень, ні вночі, ні у свята не знає спокою, працює по совісті. То гіпертонічний криз, то серцевий напад, то нещасні випадки, то дитячі коліки і завжди треба бути у формі, вчасно прийняти правильне рішення, щоб не помилитися в діагнозі. Адже йому довіряють не лише здоров’я, а й життя, права на помилку нема – цю аксіому засвоїв назавжди.

А, може, його щастя у сім’ї? У злагоді живе з дружиною Людмилою Іванівною. Вже повиростали діти Максим та Ірина, радують онуки… За батьковим прикладом донечка закінчила медичне училище, а паралельно – факультет психології. Син – викладач Чернівецького університету. Коли збираються всі разом – він щасливий.

Сільський лікар пришвидшує крок. Хворі завжди чекали від нього дива, і він навіть у безнадійних ситуаціях умів переконати пацієнтів, що воно станеться. У Володимира Семеновича цей дар особливий: не багатослівністю та емоціями, а спокійною врівноваженою розмовою з пацієнтом, своє незаперечною впевненістю він вселяє надію на одужання.

Дорога веде до сільської лікарні, а Володимир Семенович ловить себе на думці, що за 35 років роботи з хворими не може звикнути до їхнього болю. Хоч знає, що не можна піддаватися почуттям, та все ж пропускає крізь себе чужі тривоги. Незважаючи на напружений ритм, вічне почуття особистої відповідальності, його робота – це високе покликання, у ній він по-справжньому щасливий. Володимир Семенович живе за власним рецептом щасливої долі. Раптом думки хтось обірвав, до нього звернулася жінка: «Лікарю, мені покращало, я вам дуже вдячна!». У цьому і є його щастя, коли допоміг повернути здоров’я своїм пацієнтам.

Людмила Музика, Валентина Мельник, с. Клішківці.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь