A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

17.11.2017 року відбулася 28-а сесія Клішковецької сільської ради УІІ скликання, на якій ухвалено важливі рішення для подальшої життєдіяльності об’єднаної громади.

Дата: 22.11.2017 12:55
Кількість переглядів: 716

  DSC_3717

Із сесії сільської ради

17.11.2017 року відбулася 28-а сесія Клішковецької сільської ради УІІ скликання, на якій ухвалено важливі рішення для подальшої життєдіяльності об’єднаної громади. Зокрема вирішено створити  відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму, а також призначено керівника Клішковецького центру первинної медико-санітарної допомоги.  

Спочатку депутати внесли зміни до сільського бюджету на 2017 рік, у яких назріла необхідність.

Далі перейшли до питання створення власного відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму. Як поінформувала секретар сільської ради Надія Сергіївна Мельник, раніше повноваження у цій сфері громада делегувала відповідним районним управлінням і відділам та передавала кошти на здійснення цих повноважень. «Ми радилися з освітянами громади, зважували всі «за» і «проти». У результаті дійшли спільної думки, що доцільно утворити при сільській раді відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму. Спочатку – у кількості дві штатні одиниці. Це мають бути посадові особи місцевого самоврядування і кандидатури будуть відбиратися на конкурсній основі», – зазначила Н. С. Мельник.

В. М. Ченківський додав, що у більшості ОТГ області вже створено власні відділи чи сектори освіти. Тож не варто стояти на місці і Клішковецькій громаді. «Це питання – на часі. Маємо самі господарювати, йти своєю дорогою, брати на себе відповідальність, аби рішення ухвалювали не в районі, а тут на місці».

Депутати підтримали цю думку, одноголосно проголосувавши за утворення такого відділу. Також розглядали питання про прийняття на баланс сільської ради філій централізованої бібліотечної системи, які знаходяться на території Клішковецької ОТГ.

Іншим важливим питанням порядку денного було призначення керівника Клішковецького центру первинної медико-санітарної допомоги, рішення про створення якого було ухвалено на попередній сесії сільської ради. Очільник громади В. М. Ченківський зазначив, що  медична реформа в Україні розпочнеться з первинної ланки, тобто у центрі уваги – надання допомоги сімейними лікарями, з якими жителі укладатимуть договори на обслуговування. Кошти йтимуть за пацієнтами. Зважаючи на це та на перспективи розширення громади у майбутньому, на попередній сесії сільської ради було ухвалено рішення утворити Клішковецький центр первинної медико-санітарної допомоги, а на цьому засіданні на посаду керівника закладу призначено О. В. Фуркала. Йому доручено підготувати необхідні документи для отримання ліцензії та розв‘язати низку інших організаційних питань, сформувати штат працівників тощо.

Олександр Васильович подякував за висловлену довіру та завірив присутніх у тому, що робитиме усе від нього залежне, аби мешканці об‘єднаної громади і надалі отримували якісні медичні послуги, щоб їх перелік не зменшився і щоб зберегти кадровий потенціал. Також висловив надію на результативну співпрацю з депутатським корпусом, керівництвом громади щодо придбання медобладнання, у якому виникне необхідність. В. М. Ченківський привітав новообраного керівника лікувального закладу та побажав йому плідної праці.

Є.Палагнюк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь