A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Непроста дискусія щодо об'єднання територіальних громад

Дата: 25.02.2017 22:35
Кількість переглядів: 739

Непроста дискусія щодо об'єднання територіальних громад відбулась учора в селі Атаки Хотинського району. Це село - візитна картка області, всіх, хто в'їжджає в Чернівецьку область, першим вітає саме цей населений пункт. Попри те, що в сільській казні на рахунках 2,5 мільйона гривень, і певна робота проводиться, є нарікання місцевих жителів на проблеми благоустрою: сміття, розбиті дороги, подекуди відсутність вуличного освітлення. В той час, коли кошти села знаходяться на депозиті, в сільській раді немає коштів на поштові відправлення. 

    
Задля забезпечення кращих послуг в Атаках, які безпосередньо межують з містом районним центром - Хотином, Хотинський міський голова Микола Головльов приїхав з низкою конкретних пропозицій щодо водопостачання, поліпшення автобусного сполучення, вивезення сміття тощо. Голова Хотинської РДА Петро Допіряк, його заступник Тетяна Кравецька, директор Чернівецького підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук, начальник відділу управління містобудування, архітектури та регіонального розвитку ОДА Христина Марчук, депутат обласної ради Любов Годнюк, голова Недобоївської ОТГ Юрій Юзва розповіли про реформу місцевого самоврядування в розрізі району та області. Такого потужного інформаційного десанту не було, мабуть, на жодних слуханнях. 

   
Однак в силу впливу певних груп, які, очевидно, не готові до змін, місцеві мешканці взяли інформацію до відома, не прийнявши наразі жодного рішення. Такий результат сприймаємо як позитивний, адже наприкінці зустрічі люди запитували про стан бюджету, пропонували ідеї, що потрібно змінити в селі. Значить головна інформація про суть реформи - можливість брати відповідальність за стан власного села, змінювати його на краще, наймати відповідальну місцеву владу та питати з неї про використання кожної копійки - впала в благодатний грунт, і "переваривши" її, селяни приймуть виважене рішення, дуже необхідне їхнім дітям. Адже саме заради їхнього майбутнього здійснюється підсилення спроможності та відповідальності влади на місцях. Впевнена, далі буде! Ще багато роботи треба зробити задля утворення Хотинської громади та покращення добробуту не лише міських мешканців, а і жителів кожного села, що дасть свою згоду на об'єднання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь