КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Увічнили пам'ять молодого Героя, який загинув за Україну, за мирне небо над нами

Дата: 07.09.2023 16:39
Кількість переглядів: 61

Сьогодні у Клішківцях відбулося відкриття меморіальної дошки полеглому у боях за Україну Герою-захиснику Василю Васильовичу Мойсеєнку. Пам’ятну плиту із зображенням мужнього воїна встановили на фасаді опорного закладу освіти «Клішковецький ЗЗСО І–ІІІ ст.», в якому він навчався.

Щоб віддати шану земляку, прийшли його рідні, друзі, знайомі, представники влади, односельці, педагоги та школярі.

Мітинг-реквієм провели учні 7–Б класу разом із класним керівником Світланою Палагнюк. Віршами і прозою діти говорили про війну, пригадали біографію та бойовий шлях Героя.

В. В. Мойсеєнко брав участь в антитерористичній операції у 2014 році. Армійський вишкіл пройшов у Гостомелі. Був водієм-електриком, гранатометником у Мар’їнці Донецької області. У бою отримав контузію, осколкові поранення в голову.

Під час повномасштабної російсько-української війни отримав повістку 13 лютого 2023 року. Слов’янськ, Бахмут – тут виконував обов’язки старшого водія мотопіхотного відділення військової частини А4267. Під час мінометного обстрілу, завданого окупантами, наш захисник отримав смертельне поранення.

7 березня 2023 року в населеному пункті Берестове Бахмутського району Донецької області назавжди зупинилося серце 34-річного Василя Мойсеєнка...

Ділилися спогадами про мужнього односільчанина, бажали присутнім миру та здоров’я, закликали пам’ятати усіх загиблих захисників України, висловлювали щирі співчуття рідним: директорка школи Надія Боднар, заступник Клішковецького сільського голови Анатолій Сапогівський, перша вчителька воїна Наталія Цуркан, родичка Героя Надія Герамінська.

Патріотичні пісні виконали вчителі Михайлина Кузик та Василь Параскевін, а також Лариса Маркуляк під супровід фортепіано.

Не стримуючи сліз, відкрили меморіальну дошку тато Героя Василь Сергійович та мама Тетяна Дмитрівна Мойсеєнки. Священники Микола Яловега та Сергій Геждеван освятили пам’ятну плиту та помолилися за спочилу душу Василя.

Присутні поклали живі квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх захисників України, котрі загинули в боротьбі з лютим ворогом.

Вічна слава і пам'ять.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь