КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Усі діти – НАШІ

Дата: 22.01.2024 15:08
Кількість переглядів: 112

Дитина – це подарунок Всевишнього людям, це продовження їхнього роду, це майбутнє країни в цілому. Тому турбота про дітей від народження і до повноліття – це священний обов’язок батьків.

На жаль, не всі батьки свідомо розуміють про відповідальність за долю своїх дітей, за їх стан та їхній розвиток. Особливо це відчутно у час, коли в країні йде війна, коли батьки не завжди поруч зі своїми дітьми, в силу тих обставин, що склалися.

У Клішковецькій громаді питаннями  супроводу та контролю за дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах, дітей, які не мають належної турботи та піклування з боку своїх рідних батьків, займаються:

1. Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» (с.Клішківці, вулиця Струмінського,  7)

2. Відділ соціального захисту населення сільської ради (с.Клішківці,вулиця Головна, 66 )

3. Відділ «Служба у справах дітей» сільської ради (с.Клішківці, вулиця Головна,66)

У тісній співпраці станом на 01.01.2024 року ведеться супровід і контроль 37 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах та 13 дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За 2023 рік  статус «діти, позбавлені батьківського піклування» отримали 4 дітей, із них 2 перебувають у прийомній сім»ї, яка створилася у Клішковецькій громаді. Усі ці діти охоплені програмою, що діє на території громади «Громада – дітям» , яка спланована і працює з 2023 по 2026 р.р.

Сьогодні є багато нових форм сімейного виховання, які дозволять усім небайдужим до дітей громадянам зробити хорошу справу - виростити дитину та отримати велике задоволення від усвідомлення того, що допоміг дитині стати справжньою людиною, частинкою майбутнього нашої України.

Пропонуємо  сучасні форми виховання дітей:

Усиновлення – це прийняття дитини в сім»ю на правах рідної. Усиновлювачі стають повноправними батьками дитини. При усиновленні держава надає таку ж грошову допомогу, як і при народженні дитини.

Опіка/піклування – це форми виховання, завдяки яким опікун/піклувальник приймає в сім»ю дитину і стає її законним представником тільки до повноліття чи до завершення навчання (до 23- річного віку). Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на дитину, а на дитину з інвалідністю  - 3,5  прожиткових мінімуми.

Прийомна сім»я – це сім»я або окрема особа, що не перебуває у шлюбі (прийомні батьки), яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від однієї до чотирьох прийомних дітей. Держава щомісячно виділяє 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину, а на дитину з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімуми.

Патронат над дитиною – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім»ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім»ї патронатних вихователів на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім»я, або особа, що не перебуває у шлюбі (батьки – вихователі), що взяла на виховання та спільне проживання не менше, як п»ять дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (вихованців). Водночас загальна кількість дітей, включаючи рідних, у такій сім»ї не може перевищувати десяти осіб.

Фінансування – 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину, 3,5 прожиткових мінімуми – на дитину з інвалідністю. 

Про детальнішу інформацію просимо звертатися за вказаними адресами тих, організацій, які працюють у громаді.

Адже усі діти – НАШІ !    

Фото без опису           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь