КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Початок роботи Координаційної ради

Дата: 23.11.2023 15:00
Кількість переглядів: 131

Фото без описуСьогодні у приміщенні Клішковецької сільської ради відбулося перше засідання Координаційної ради з питань запобігань та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Клішковецької сільської ради за участю членів Координаційної ради у кількості 12 осіб з 17 та запрошених.

До Координаційної ради увійшли:

 Голова координаційної ради - Анатолій Сапогівський, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради

 Заступник голови координаційної ради - Леся Гаврилян, керуючий справами виконкому, в.о. начальника відділу соціального захисту населення

 Секретар координаційної ради - Ангеліна Пінтя, головний спеціаліст відділу соціального захисту населення.

координаційної ради

 Вікторія Кльофа – головний спеціаліст відділу соціального захисту населення

 Лілія Вілянська – начальник відділу «Служба у справах дітей»

 Алла Коваль – начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Клішковецької сільської ради

 Альона Чернобай – т.в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Клішковецької сільської ради

 Юрій Жейлик- староста Шиловецького старостинського округу

 Василь Боярин – староста Малинецького старостинського округу

 Юлія Балахтар – староста Полянського старостинського округу

 Інна Роскрут – староста Рухотинського старостинського округу

 Борис Андрійчук- староста Санковецького старостинського округу

 Наталія Коменда – адміністратор Перебиковецького ВРМ ЦНАП

 Поліцейський офіцер громади

 Ігор Ватаман – завідувач сектору «Хотинське бюро правової допомоги» (за згодою)

 Олександр РУСНАК – старший інспектор ювенальної превенції РВП ГУ НП у Чернівецькій області (за згодою)

 Олександр ФУРКАЛ – головний лікар КНП «Клішковецький ЦПМСД»

До участі у засіданні запрошено представників закладів освіти Клішковецької територіальної громади:

Герасимчук Марія Костянтинівна – заступник директора з виховної роботи ОЗО «Перебиковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Піц Людмила Миколаївна - заступник директора з виховної роботи ОЗО «Полянський ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Танасьєва Віта Василівна - заступник директора з виховної роботи ОЗО «Шиловецький ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Мельник Тамара Іванівна – заступник директора Клішковецької музичної школи ім. В. Фокшука

Ротар Наталія Григорівна - заступник директора з виховної роботи Клішковецького ОЗО ім. Л. Каденюка

Бучача Людмила Вікторівна - заступник директора з виховної роботи ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Самардак Наталія Дмитрівна – соціальний педагог ОЗО «Полянський ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Галичанська Інга Борисівна - соціальний педагог ОЗО «Шиловецький ЗЗСО І-ІІІ ст.»

Колісник Інна Олександрівна – практичний психолог філії ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.» «Малинецький ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО»

Левчук Юлія Сергіївна - соціальний педагог Клішковецького ОЗО ім. Л. Каденюка

Александров Роман Віталійович – соціальний педагог філії ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.» «Малинецький ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО»

Параскевін Василь Анатолійович - соціальний педагог ОЗО «Клішковецький ЗЗСО І-ІІІ ст.»

На засіданні координаційної ради головував заступник сільського голови Сапогівський Анатолій Миколайович, координатор у сфері запобігання та протидії домашнього насильства і ознайомив усіх присутніх із розпорядженням сільського голови від 14.11.2023 №(02-06)69 про створення Координаційної ради, затвердження її складу та положення про неї.

Під час засідання активно велася дискусія щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

В.о. начальника відділу соціального захисту населення Леся Гаврилян зазначила, що Уповноваженим виконавчим органом з питань запобігань та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі є відділ соціального захисту населення Клішковецької сільської ради. Відповідно до чинного законодавства ознайомила з алгоритмом дій відділу під час виявлення фактів насильства за заявою особи, заявою інших осіб чи повідомлення від суб’єктів взаємодії по домашньому насильству.

Альона Чернобай, в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Клішковецької сільської ради вказала на шляхи вирішення проблемних питань взаємодії між комунальною установою та закладами освіти, під час виникнення випадків насильства за участь дітей.

Представник Відділу «Служба у справах дітей» Клішковецької сільської ради Оксана Сапогівська висвітлила особливості роботи служби у справах дітей, як головного суб’єкта, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства, коли постраждалою чи кривдником є дитина.

Олександр Руснак, старший інспектор ювенальної превенції навів статистичні дані щодо домашнього насильства за участю дітей на території Клішковецької територіальної громади у кількості 25 випадків за період 2023 рік, що значно більший за попередній 2022 рік – 21, та зауважив на проблемах взаємодії усіх суб'єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству: "Насильство набуває численних форм - фізичного, сексуального, репродуктивного, економічного, психологічного, емоційного, вербального, релігійного та надзвичайно варіюється від прихованих, стертих форм, наприклад випадки емоційного знущання (сталкінг чи залякування) до згвалтувань у шлюбі чи грубого фізичного насильства (побиття, душіння, інвалідності чи навіть смерті). Наголосив представникам закладів освіти та КНП «Клішковецький ЦПМСД», що саме вони є найбільш ефективними суб’єктами, щодо виявленння випадків факту насильства".

Олександр Фуркал, головний лікар КНП «Клішковецький ЦПМСД» розповів про повноваження працівників закладу під час проведення медичного обстеження постраждалої особи від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, яка особисто до них звернулася чи була направлена іншими суб’єктами.

Ігор Ватаман, завідувач сектору «Хотинського бюро правової допомоги» ознайомив всіх присутніх із переліком документів, які підтверджують належність постраждалих осіб до суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, а саме представництво інтересів та складання процесуальних документів.

В кінці зустрічі кожен із присутніх висловив свої пропозиції, зауваження та побажання, щодо покращення співпраці між суб’єктами взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Ми звикли чути банальну фразу про те, що домашнє насильство – це сміття, яке прийнято залишати вдома. Але суспільство має усвідомлювати, що про це не варто мовчати, і насильство не має приховуватися за ілюзорним затишком домашніх стін.

Домашнє насильство може спинити лише небайдужість. Саме ця риса об’єднала мільйони українців у прагненні нового життя, вона була, є і залишається рушійною силою змін. Тому сьогодні для того, щоб наші зусилля у боротьбі з цим страшним злочином не виявилися марними, треба просто не залишатися байдужими.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь