A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Затверджено Стратегію сталого розвитку Клішковецької територіальної громади на 2021-2027 роки

Дата: 22.11.2021 17:33
Кількість переглядів: 676

Стратегія розроблена в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)", яка фінансується USAID, і затверджена рішенням 10-ої сесії сільської ради (2-е пленарне засідання) №342/10/2021 від 17.11.2021 року.

Розроблення Стратегії  сталого розвитку Клішковецької територіальної громади на 2021-2027 роки припало на дуже важливий для українських органів місцевого самоврядування час, коли реформа децентралізації на найнижчому адміністративному рівні реально відбулася: новоутворені громади переймають цілий ряд функцій від державних інституцій, відбувається трансформація різних сфер діяльності громад через призму зміни принципів надання публічних послуг, місцеві спільноти мають можливість оцінити перші ефекти роботи нових органів самоврядування. Сама ідея самоврядності, детально описана в Європейській хартії місцевого самоврядування, означає право і спроможність органів місцевого самоврядування в межах закону здійснювати регулювання та управління суттєвою часткою публічних справ під власну відповідальність і в інтересах місцевого населення.

Стратегія розвитку сталого розвитку Клішковецької територіальної громади на 2021-2027 роки гармонізована з пріоритетами і цілями аналогічних документів вищого територіального (регіонального та національного) рівня, зокрема – Державною стратегією регіонального розвитку на 2021—2027 роки, Стратегією розвитку Чернівецької області на період до 2027 року та Цілями сталого розвитку України на період до 2030 року. Цей документ слід трактувати як головну програму розвитку громади, котра визначає пріоритети та напрямки розвитку

У документі робиться наголос на сталий розвиток громади, який передбачає інтеграцію екологічної, економічної та соціально-культурної складових. Наслідком такого підходу має стати зростання якості життя мешканців і мешканок із закладенням перспектив сталості такого росту.

Стратегія розроблялася Робочою групою зі стратегічного планування, сформованою рішенням Голови громади. До її складу увійшли представники органу місцевого самоврядування, працівники апарату ради, представники місцевих закладів освіти, науки, культури, охорони здоров’я, репрезентанти бізнес-середовища, громадського сектору та лідери громадської думки. Організовували роботу та надавали методологічну і методичну підтримку Робочій групі Давід Хоінкіс і Олег Карий – експерти Фонду Розвитку Місцевої Демократії ім. Єжи Регульського.

Стратегія пройшла експертизу щодо дотримання гендерного підходу у плануванні соціально-економічного розвитку громад (експерт Наталія Свідерська, консультантка НДІ з гендерно орієнтованого бюджетування).

Всі елементи документу були розроблені під час 5 зустрічей Робочої групи з розробки Стратегії з консультантами

До роботи над Стратегією, а також до інших практичних занять була залучена також молодь. Відповідно до пропозиції експертів зі стратегічного планування зокрема було організовано спеціальний конкурс, у якому молодь повинна була представити власне бачення розвитку громади у вигляді малюнку, вірша або іншій привабливій формі. Було подано велику кількість художніх робіт. Ці роботи були представлені під час стратегічної зустрічі як джерело натхнення для Робочої групи.

Клішковецька сільська рада щиро вдячна  всім хто приймав активну участь у роботі над Стратегією, а особливо  експертам Фонду Розвитку Місцевої Демократії ім. Єжи Регульського Давіду Хоінкіс і Олегу Карому.

 

Рішення "Про затвердження Стратегії розвитку Клішковецької територіальної громади на 2021-2027 роки"

https://rada.info/upload/users_files/04416832/fd6e549f0ad3fc907ad3829f47942a11.doc

Стратегія сталого розвитку Клішковецької громади на 2021-2027 рік.

https://rada.info/upload/users_files/04416832/79b926e06a36a06083dcbd46bcc7a967.doc

Діагнозування передумов місцевого розвитку

https://rada.info/upload/users_files/04416832/086cd197a4fff515e09368a5113d576f.doc

Стратегія сталого розвитку розроблена у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE, що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID.

Клішковецька територіальна громада є партнером Програми DOBRE у Чернівецькій області.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь