A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Актуальні питання охорони здоров'я та безпеки, пов'язані з COVID-19

Дата: 10.08.2020 16:39
Кількість переглядів: 474

22 липня Кабінет Міністрів України (КМУ) прийняв Постанову № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2», якою продовжено карантин до 31 серпня та запроваджено оновлені правила карантину та протиепідемічних заходів, що набувають чинності з 1 серпня. Постанова визначає загальні карантинні обмеження, що діють на території всієї України.

Фото без опису

Забороняються наступні дії:

1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот (у тому числі виготовлених самостійно); 2. Перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи;

3. Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

4. Перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією - партнером на території України, та покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.

Встановлена заборона не поширюється на: • іноземців або осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, • осіб, яких визнано біженцями, або осіб, які потребують додаткового захисту, • працівників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, • військовослужбовців (підрозділів) збройних сил держав - членів НАТО та держав - учасниць програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах з підготовки збройних сил.

5. Перетин контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією - партнером на території України, та покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

З метою застосування особливих карантинних обмежень Постановою також визначено, що залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони буде поділено на кілька рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19:

• «Жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіонів, в яких наявне значне поширення COVID-19.

• У регіонах, щодо яких відсутнє рішення Державної комісії з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про встановлення рівня епідемічної небезпеки, застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для “зеленого” рівня епідемічної небезпеки.

30 липня, Головним державним санітарним лікарем України затверджено Постанову № 42 «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Тимчасові рекомендації розроблено для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, профтехів і вишів. Відповідальність за виконання тимчасових рекомендацій покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.

Постанова передбачає наступні вимоги, які запроваджуються з 1 вересня:

• до закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю,

• на заняттях захисні маски або респіратори можна не використовувати. Перед заняттями педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття. Тих, у кого буде виявлено симптоми гострих респіраторних захворювань, оперативно направлятимуть до медпрацівника для огляду,

• Персоналу проводитимуть обов’язкову термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,20 С. Водночас, для учнів та студентів температурний скринінг не буде обов’язковим. Закладам також рекомендовано адаптувати освітній процес. Зокрема, за можливості проводити заняття на відкритому повітрі , передбачити змогу визначати різний час початку та закінчення занять, перерв для різних класів та груп, обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях. У закладі також необхідно буде запобігати утворенню скупчень учнів/студентів та мінімізувати їхні пересування між кабінетами і аудиторіями.

На період карантину заклади повинні забезпечити наступні умови безпеки:

• місця для обробки рук антисептиками на вході до всіх приміщень,

• збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери,

• підготовлені санітарні кімнати: рідке мило, паперові рушники або електросушарки для рук,

• плакати, банери про респіраторну гігієну та етикет кашлю,

• обладнані медпункти: безконтактні термометри, дезінфектори, засоби індивідуального захисту,

• розмітка на підлозі для утримання дистанції та організованого руху коридорами,

• провітрювання приміщень не менше 10 хвилин після кожного заняття,

• очищення і дезінфекція поверхонь – дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо – після проведення занять у кінці робочого дня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь