A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

На Буковині запрацювали медико-санітарні карантинні пости

Дата: 19.03.2020 16:31
Кількість переглядів: 745

  Їх облаштували на кордонах області та в місцях, де можуть бути контактні особи з хворими на коронавірус. На кордонах Чернівецької області запрацювали 5 медико-санітарних карантинних постів. Про це під час прямої трансляції розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. "Громадяни пересуваються не лише в межах свого населеного пункту, але й відвідують сусідні, роблячи можливим поширення інфекції на більшу площу. Тому ми запровадили відсьогодні 5 медико-санітарних блок-постів на кордоні Чернівецької області: у Вижниці, поблизу Снятина та Заліщиків, а також в Атаках та в Новодністровську", - повідомляє очільник області.

Фото без опису

За словами Сергія Осачука, такі карантинні пости надають додатковий медико-санітарний сервіс та проводять інформаційно-просвітницьку роботу для подорожуючих. Останнім дистанційно замірюють температуру та роздають бюлетені з інформацією про те, як діяти у випадку наявності симптомів захворювання. Читайте також: Дружина першого інфікованого чернівчанина повернулася додому "Прошу всіх буковинців, які на своєму шляху зустрічатимуть такі карантинні блок-пости, реагувати на це спокійно, доброзичливо та співпрацювати з ними", - звернувся до краян Сергій Осачук.

Крім того, в області розмістили додаткові пости в населених пунктах, які потребують додаткової медико-санітарної уваги. "Щоби локалізувати можливий спалах, так само ми встановили медико-санітарні карантинні пости у селах Брусниця, Колінківці, Грозинці та Бочківці. Розуміємо, що мешканці цих сіл можуть бути по-особливому стурбовані. Проте, жодним чином не йде мова про обмеження їхніх прав на вільне пересування. Це більше обмежувальні заходи. Оскільки в цих населених пунктах є дуже багато людей, які повернулися протягом кількох минулих тижнів з європейськи країн, де зафіксовано поширення цієї вірусної інфекції. Тому вони мусять перебувати під нашим ретельним наглядом. Дехто з них зараховані до числа контактних осіб, в яких виявили коронавірус", - заявив Сергій Осачук.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/na-bukovini-zapracyuvali-mediko-sanitarni-karantinni-posti-56176. Сайт http://acc.cv.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь