КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Буковинські фіскали розпочали активну фазу операції «Урожай - 2019»

Дата: 01.08.2019 11:22
Кількість переглядів: 493

Буковинські фіскали розпочали активну фазу операції «Урожай - 2019»

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, що аналіз діяльності сільськогосподарських суб'єктів господарювання у рамках операції «Урожай – 2019» завершено і розпочато комплекс контрольно-перевірочних та роз'яснювальних заходів.

Фіскали щоб упередити схеми ухилення та визначити повноту сплати податків у агросекторі, зокрема земельного та орендної плати за землю, податку на доходи фізичних осіб та ЄВ звірили з отриманими даними площі земельних ділянок, фактичне використання сільгоспугідь та їх співвідношення  до кількості офіційно працевлаштованих працівників, відображених у податковій звітності, наявність сільськосподарської техніки та визначили ризикових платників.Фото без опису

За даними аналізу на території області обліковується 1004 суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства. Із цієї кількості платників спеціальні робочі групи спільно з фіскалами уже відпрацювали  403 – як результат додатково сплачено 68,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 83 тис. грн. ЄВ.

Також у відомстві визначили, що  32864 громадяни мають у власності або оренді земельні ділянки площею більше двох гектарів і відповідно мають обов'язок щодо сплати податків. В основному ці земельні ділянки здаються в оренду сільськогосподарським підприємствам – які вже утримали з сум орендної плати та сплатили до бюджету 19,3 млн. грн. податків.

Разом з тим, серед цієї кількості - 2896 громадян обробляють свої ділянки самостійно і викликає занепокоєння у фіскалів той факт, річні декларації про суми отриманих доходів подали лише 277 землевласників (під час проведення операції «Урожай» - 51) та 107 зареєстровано як приватні підприємці (під час проведення операції «Урожай» залучено до державної реєстрації - 52). Щодо інших землевласників то проводиться робота з визначення сум отриманих доходів від обробки землі та кожному із них роз'яснюється про порядок подання декларацій та сплати  податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військового збору – 1,5 відсотка.

Також фіскали встановили, що 3018 громадян мають у власності сільськогосподарську техніку, серед яких трактори, косарки, комбайни та інша. З цієї категорії як приватний підприємець зареєстровано 571 громадянин (під час проведення операції «Урожай» залучено до державної реєстрації - 45). Щодо інших власників техніки то фіскали збирають інформацію та доказову базу для визначення реальних доходів та залучення їх до оподаткування.   

Інформацію підготовлено  за підтримки ЄС в межах проекту "Різні громади - спільні рішення для економічного зростання".

#Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь