A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

До уваги платників податків !!!

Дата: 16.07.2019 10:23
Кількість переглядів: 446

17308 платників області попали до «списків» на примусове стягнення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області розповідають, що незважаючи на застосування усіх доступних заходів щодо стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄВ) ЄВ, серед яких – роз'яснювальні, зустрічі з боржниками, надсилання вимог, заборгованість мають 17308 бізнесменів та роботодавців області на суму 241,3 млн. грн.

Оскільки ЄВ цією категорією платників  не сплачується добровільно впродовж певного часу, то фіскали з метою погашення заборгованості передали на примусове стягнення до органів Державної виконавчої служби 5276 узгоджених вимог про сплату боргу на 88,7 млн. грн. Загалом на виконанні у ДВС знаходяться 5994 вимоги про стягнення 98,8 млн. грн. боргу з  ЄВ. (від початку року погашено 18,2 млн. грн.). Також підготовили та подали до судів 77 обмежень виїзду за кордон боржників з ЄВ.

Заступник начальника фіскального відомства Іван Матіос акцентує увагу всіх представників бізнесу наступних нюансах сплати ЄВ.

Найважливіше - єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (за наявності у платника ЄВ одночасно із зобов'язаннями зі сплати ЄВ зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами - зобов'язання зі сплати ЄВ мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу), і виконуються у першу чергу.

Другий фактор - обов'язки платників ЄВ виникають у ФОП, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, членів фермерського господарства та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність з дня їх державної реєстрації/з початку провадження діяльності та припиняються після державної реєстрації закриття (припинення) ФОП/припинення відповідної діяльності. При цьому сплата внеску проводиться за місяць, у якому відбулася така реєстрація/припинення.

Також слід пам'ятати, наголошує посадовець, що сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць, який у 2019 році становить 918,06 грн (4 173 грн (розмір мінімальної заробітної плати) х 22 %). Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

І насамкінець - у разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному кварталі або окремому місяці звітного кварталу, такий платник зобов'язаний визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

За несвоєчасну або не в повному обсязі сплату єдиного внеску до платника застосовуються штрафні санкції, пеня, зокрема:

- на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу;

- за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум;

- за донарахування ДФС або платником своєчасно не нарахованого внеску накладається штраф у розмірі 10 % зазначеної суми за кожний повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого ЄСВ;

- за несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується внесок (авансових платежів), накладається штраф у розмірі 10 % таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.

З рахунками для сплати ЄВ можна ознайомитись на офіційному порталі територіальні органи ДФС у Чернівецькій області у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням:  http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/376159.html

 Інформацію підготовленоФото без опису  за підтримки ЄС в межах проекту "Різні громади - спільні рішення для економічного зростання".

#Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь