A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

На Буковині 31 безробітний відкрив власну справу

Дата: 05.07.2019 10:02
Кількість переглядів: 659

На Буковині з початку року за сприяння служби зайнятості власну справу відрив 31 безробітний. Загалом вони отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю на суму 1 млн 280 тис грн.

«Для безробітних, яким важко підібрати роботу фахівці служби зайнятості пропонують відкрити власну справу. Для того щоб отримати виплату допомогу по безробіттю, необхідно пройти профдіагностичне тестування на визначення схильностей до ведення бізнесу, курси з основ підприємницької діяльності та представити власний бізнес-план на розгляд комісії», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Серед осіб, які відкрили власну справу 8 учасників АТО/ООС, 6 осіб, які самостійно виховують неповнолітніх дітей та по одній людині  з інвалідністю та передпенсійного віку. Найбільше - 9 підприємців реєструвалися у м.Чернівці, вони займаються технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, здійснюють вантажні перевезення, продажом деталей та приладдя до автомобілів, а також надають послуги мобільного харчування, займаються виробництвом готової їжі та  роздрібної торгівлі.

На Глибоччині (4 новостворені підприємці) надають ландшафтні послуги, виконують роботи у сільському господарстві, а також здійснюють роздрібну торгівлю квітами. На Путильщині (4 власні справи) – це виробництво цегли, обробка металу та роздрібна торгівля.

По три нових підприємці з'явилося на Вижниччині та Кіцманщині, по два у Новосельцькому, Кельменецькому та Сторожинецькому районах, а в решті -  по одному.

Середній розмір одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття власної справи складає 41 тис грн.

Джерело: Чернівецький обласний центр зайнятості

Інформацію підготовлено центром економічного зростання Клішковецької ОТГ в рамках проекту «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», який реалізується через ініціативу «Мери за економічне зростання»

#M4EG #Агенція_розвитку_громад_Буковини #Різні_громади_спільні_рішення_для_економічного_зростання

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь