A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Як Клішковецька ОТГ розвиває інфраструктуру

Дата: 22.10.2018 17:39
Кількість переглядів: 1234

Субвенція на розвиток інфраструктури є однією з переваг і певним стимулом до формування об’єднаної територіальної громади. Місяць тому ми проаналізували проекти субвенції, на які виділені цьогоріч кошти для Чернівецької області, а це – 68,3 млн грн для 26 ОТГ. Фахівці з Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування цьогоріч вже відвідали Мамалигівську ОТГ для поширення досвіду використання даних коштів. Тепер же відбувся візит до Клішковецької об’єднаної громади радників ЦРМС – Дмитра Прокопця, Олексія Грушка та Андрія Кучурана.

img_0820

Клішковецька ОТГ у 2016 році отримала 5 млн грн інфраструктурної субвенції, 2017 році – 3,3 млн грн. Минулі роки громада ремонтувала амбулаторії та школи. Наприклад, відремонтували фасади у музичній школі та одному із корпусів школи імені Каденюка, що в Клішківцях, а в селах Млинки та Поляна відремонтували фасади та дах амбулаторій. Продовжили покращувати соціальну інфраструктуру в ОТГ і цього року. На це передбачено 2,3 млн грн з державного бюджету в рамках надання субвенції об’єднаним громадам на розвиток інфраструктури. Цю суму розподілено на три об’єкти.

Більша частина субвенції передбачена на капітальний ремонт шкільних їдалень. У школі імені Каденюка ремонт передбачений і ззовні, і всередині. На ці роботи виділено коштів майже 1,5 млн грн. У Клішковецькій гімназії коштом субвенції плануються зовнішні роботи у їдальні, на які передбачено близько 350 тис. грн.

Майже півмільйона гривень вклали в гравіювання дороги в селах Поляна та Млинки. За словами заступника голови громади Анатолія Сапогівського, жителі села Млинки давно очікували гравіювання даної ділянки, оскільки вона проходить повз місцеве кладовище. Окрім того, відремонтована дорога простягається поряд з будинками декількох сімей, а для інших селян це коротший шлях до основної дороги.

«Станом на 01.09 профінансовано трохи більше мільйона гривень, що складає 43% від запланованих коштів. Орієнтовна дата закінчення всіх робіт – на початку жовтня», - прокоментував Дмитро Прокопець, радник з питань місцевих фінансів Чернівецького ЦРМС, що створений за підтримки Програми U-LEAD та Мінрегіону.

  Чернівецький Центр розвитку місцевого самоврядування



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь