A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

7-ий Національний молитовний сніданок України, приурочений святкуванню 1030-річчя хрещення Київської Русі, відвідала делегація з Чернівців

Дата: 05.06.2018 14:15
Кількість переглядів: 670

 В Києві на 7-ий Національний молитовний сніданок України, приурочений   святкуванню 1030-річчя хрещення Київської Русі,.зібралися представники церков, високопосадовці та політики. Молилися головним чином за мир в Україні, за дітей-сиріт, за воїнів Операції об’єднаних сил. А також за президента, прем`єр-міністра, народних депутатів, судів та місцеву владу

Все почалося о 8 ранку, прем`єр міністр Гройсман та президент Порошенко до всіх приєднались вже після 9.

У ньому також взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, керівники українських Церков, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, народні депутати, дипломати, керівники закордонних дипломатичних місій.

Від Чернівецької області у складі делегації молитовний сніданок відвідав Клішковецький сільський голова Ченківський Василь Матвійович.

Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, чиновників, бізнесменів є традиційними в багатьох демократичних країнах. 60 років такі молитовні сніданки проходять у Конгресі США, Європарламенті, в Німеччині, Норвегії та інших країнах.

  Що таке молитовний сніданок?   В Україні молитовні сніданки відбуваються з 2011 року. Їх організовують народні депутати міжфракційного об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України». Кілька останніх років вони проходять під патронатом голови Верховної Ради та президента.

Молитовний сніданок— це майданчик, де об’єднуються представники різних сфер суспільного життя для спільної молитви та духовного єднання.  

 Коли і де у світі започаткували цю традицію?  

Перший національний молитовний сніданок відбувся в 1953 році у США. Його провів тодішній президент Дуайт Ейзенхауер. Доти люди невеличкими групами збиралися по різних американських штатах для подібного спілкування. Організатори говорять, що явище молитовного сніданку згадується і в Біблії. Коли Ісус Христос воскрес і прийшов до своїх учнів, які рибалили. Він запропонував їм закинути сіті. Вони наловили риби, сіли на березі разом з Ісусом, розділили між собою хліб та рибу і почали спілкуватися.  

На цих зустрічах ніхто нікому не нав’язує ніякої релігії, все відбувається просто і невимушено.  

34072554_608849639495774_8797684247461625856_n



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь