A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Пенсійні виплати через банк – це зручно і вигідно

Дата: 13.04.2018 11:54
Кількість переглядів: 641

images (1)

Сьогодні пенсіонери мають право вибору установи для отримання щомісячних виплат. Переконавшись у численних перевагах банківського обслуговування, усе більше буковинців стають користувачами банківських послуг. Зокрема, уже 79% чернівецьких пенсіонерів отримують пенсії через банки.

 Такий вид обслуговування має низку очевидних переваг: це і зручність та швидкість отримання коштів за рахунок відсутності черг, і можливість зняття з рахунку не всієї пенсії, а необхідної суми, і розрахунок карткою за придбаний товар в магазині, і сплата за її допомогою комунальних платежів. А головне – усі витрати перебувають під контролем, адже щоразу після проведення будь-яких операцій на мобільний телефон власника картки надходять смс-повідомлення про суму знятих коштів та залишок на рахунку.  При втраті картки достатньо тільки зателефонувати на гарячу лінію банку, і він її заблокує, отже, ніхто не зможе нею скористатися.

Одержувачі пенсій через банки мають ще одну незаперечну перевагу. На відміну від поштового обслуговування, коли кошти необхідно отримати до 25 числа, інакше доведеться чекати наступного місяця, “банківські” гроші залишаються доступними у будь-який час після надходження на картку. А ще банки пропонують пенсіонерам заощаджувати та нараховують відсотки на залишок коштів на рахунку. Отже, це досить вигідно. Крім того, користування пластиковою карткою для отримання пенсій є досить зручним: не потрібно чекати листоношу вдома або самому йти на пошту, а там ще й стояти в черзі. Гроші тепер можна зняти в банкоматі або отримати в касі у зручний для себе час, у зручному місці й у потрібній кількості, з урахуванням наявної суми. Також банки надають своїм вкладникам доволі великий перелік додаткових послуг, таких як сплата комунальних платежів, безкоштовний переказ коштів через електронну систему, оформлення спеціальних депозитних вкладів тощо.

Безумовно важливим фактором є реальне заощадження коштів Пенсійним фондом за рахунок безоплатного обслуговування пенсіонерів банківськими установами, на відміну від  послуг з виплати пенсій відділень поштового зв’язку, за які Фонд сплачує немалі кошти.  Зекономлені гроші спрямовуються на здійснення пенсійних виплат та є вагомим ресурсом для подальшого збільшення їх розміру.

Свідченням того, що в перелічених перевагах банківського обслуговування переконалась більшість буковинських пенсіонерів, є результати опитування, проведеного Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області  у січні-березні нинішнього року. Усі користувачі банківських послуг з отримання пенсійних виплат, а це 60% загальної кількості пенсіонерів краю, цілком задоволені обслуговуванням, відзначають його комфортність і вигідність та готові рекомендувати знайомим.

Отож динаміка зростання кількості пенсіонерів, які надають перевагу банківському обслуговуванню, базується на численних перевагах такого виду послуг. Для того, щоб перейти на банківське обслуговування, потрібно тільки відкрити рахунок в банку та написати відповідну заяву, яку можна залишити працівникам банківської установи, і вони самостійно передадуть її до сервісного центру Пенсійного фонду.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь