A A A K K K
для людей із порушенням зору
КЛІШКОВЕЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Чернівецька область, Дністровський район

Маршрут дружби та харківський децентралізаційний досвід

Дата: 24.04.2017 13:52
Кількість переглядів: 743

Харків’яни зізнаються, процес децентралізації у них проходить повільніше, ніж на Буковині. Поки об’єднали лише 5 громад.
- Є відповідні причини. І близькість до кордону з Росією, і зона АТО. У нас сьогодні 5 об’єднаних громад і декілька в активній фазі об’єднання перебувають, - зазначила Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.
Віднедавна в Україні стартувала міжрегіональна ініціатива "Маршрут дружби Схід - Захід". Тепер представники громад із кардинально протилежних регіонів країни мають можливість переймати досвід один одного. Тих, хто ще вагається, чи не хоче об’єднуватися, привезли до Чернівецької області. Аби показати, що вони втратили за час роздумів та сумнівів.
- Ми сьогодні будемо показувати 2 громади - Глибоцьку і Волоківську. Саме з точки зору не тільки реалізації проектів, які надає держава (фінансову підтримку, державну інфраструктурну субвенцію, кошти міжнародної технічної допомоги), а вже буде цікаво подивитися досвід місцевого розвитку за підтримки бізнесу, - пояснила Тетяна Татарчук, директорка Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.
Тетяна Татарчук каже, на шляху об’єднання не потрібно вигадувати велосипед. Варто лише переймати досвід і ухвалювати оптимальні для своєї громади рішення.
- Кожна з цих громад є по-своєму унікальною, кожна має свою родзинку, кожна зараз працює над промоцією, над популяризацією себе як території з такою доброю самоідентифікацією, - підкреслила Тетяна Татарчук, директорка Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.
Організатори сподіваються, що на прикладі вже об’єднаних громад ті, хто ще вагаються, пришвидшать процеси децентралізації.
- На першій зустрічі нашій я бачу, як усі наші записують якісь ідеї, якісь підходи. Я вже бачу користь, не зважаючи на те, що ми тільки годину перебуваємо у Чернівцях, - зауважила Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.
Такі обміни досвідом уже дали свої результати та поштовх для харків’ян, каже Діана Баринова.
- Ми в минулому місяці були у сусідній Хмельницькій області. І коли повернулися мої голови на Харківщину, перше, що вони сказали: "Ми втратили рік часу", - розповіла Діана Баринова, директорка Харківського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування.
Тож тепер активно надолужують втрачене і вірять, що скоро і самі зможуть поділитися вдалим досвідом. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь